Nova prijevara putem interneta

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske početkom kolovoza ove godine, 27-godišnja hrvatska državljanka je putem internet stranice koja oglašava prodaju torbi naručila i kupila žensku torbu. Krajem mjeseca kolovoza, 27-godišnjakinja je u poštanskom uredu preuzela paket, a u kojem nije bilo kupljene torbe. Oštećenoj je počinjena materijalna šteta veća od 6000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEKako ne biste postali žrtva prevaranta, policija vam savjetuje da olako ne prihvaćate neprovjerena poznanstva i neuobičajene zahtjeve za novčane uplate. Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu. Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti, možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a .

Ukrao katalizator s osobnog automobila

U noći 9. rujna, u Đakovu, nepoznati počinitelj je s parkiranog osobnog automobila demontirao i ukrao katalizator. Vlasniku 66-godišnjem hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta veća od 1000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Nepoznati počinitelj ukrao bicikl

U periodu od 20. do 22. kolovoza, u Osijeku, nepoznati počinitelj je s sportskog igrališta ukrao bicikl vlasništvo 26-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 5 prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostale 4 prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo su se 3 prometne nesreće te po jedna prometna nesreća na području Đakova i Našica.

Jučer, 9. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 5 alkoholiziranih vozača osobnih automobila. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 19,55 sati, u Klokočevcima, gdje je zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin iz Klokočevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,06 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 20000 kuna ili zatvor u trajanju do 60 dana, zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, na Državnoj cesti D2, u 14,50 sati, 25-godišnji hrvatski državljanin iz Trpinje upravljao je osobnim automobilom brzinom od 162 km/h, što je za 50 km/h ili više veća brzina od dopuštene. Vozaču je izrečena kazna od 5000 kuna, mjesec dana zabrane upravljanja motornim vozilom, a po pravomoćnosti prekršajnog naloga predviđena su i 3 negativna boda.

Pročitajte još

Učitavanje...