Nova godina, novi zakoni i propisi – Oprez što pišete na Internetu

vrijedjanje1 1 1a

Od Nove godine po novom zakonu RH svaka uvreda, kleveta i sramoćenje na Internetu, forumima i društvenim mrežama poput najpopularnijeg Facebooka postaju kazneno djelo.

Kako saznajemo, ova izmjena se odnosi na sve anonimne forumaše, ali i na sve one koji krše zakon u bilo kojem obliku.

Komentari uvredljivog sadržaja kažnjavati će se ovisno o primanjima, tako da se upozoravaju svi kako je vrijeme anonimusa i onih koji su se skrivali iza nadimka iza nas. Tako smo i mi na portalu TV Našice ukinuli anonimne komentare, a uveli smo registraciju pomoću koje svatko tko želi postati član mora upisati svoje ime i prezime, svoje korisničko ime i ostale podatke čime se stavlja u ravnopravan odnos s korisnicima koji pišu pod svojim imenom i prezimenom.

Ukoliko nemate svoj facebook račun ili neki drugi profil vezan za jednu od društvenih mreža, a želite sudjelovati u komentiranju članaka, slika i drugih stvari na www.nasice.com, registrirajte se, ali pripazite da sve bude po zakonu Republike Hrvatske.

Isto tako, čak i naš portal je bio dva puta metom hakiranja i pokušaja da nas se onesposobi, što je na svu sreću zaustavljeno, ali od sada će se zatvorskom kaznom kažnjavati i takvi pokušaji. Kako se ipak ne bi nakrcali i onako prepuni zatvori, svi takvi pokušaji hakiranja, vrijeđanja i ostalog će se naplaćivati ovrhom. 

{module Adsense 300×250 – slika}

Pročitajte još