Nogomet – Vihor – Zrinski 2:0 (0:0)

nogomet21_11_1a

Derbi 1.ŽNL Osijek između drugog Vihora i vodećeg Zrinskog opravdao je očekivanja velikog broja gledatelja koji su se, iako po smrznutom vremenu, okupili na igralištu Koreja u Jelisavcu. S obzirom na značaj susreta utakmicu su vodili suci s liste Prve hrvatske lige.

Igralo se obostrano otvoreno bez ikakvih kalkulacija. Na samom početku uzaludno veselje u redovima Zrinskog, prije nego što je lopta ušla u mrežu Vihora pomoćni sudac Lončar označio je zaleđe. U ostalom dijelu bilo je nekoliko (više Vihora) prigoda s obje strane, najzrelija bila je Horvateka kada je loptom pogodio vratnicu nemoćnog Malovana, nekada vratara prvoligaša Osijeka.

nogomet21_11_2a

U drugom dijelu ulazak visokog Marija Prevolšeka donio je dosta panike u obrambene redove Zrinskog. Na njemu je načinjeno nekoliko prekršaja koje Torčić, Potolovec i Komak nisu realizirali. Udarac ovog potonjeg, kada je gađao lijevi ugao vratiju Zrinskog, vratar Malovan je krajnjim naporom loptu izbacio u korner. S druge strane jedna munjevita kontra Zrinskog rezultirala je udarcem lopte u vratnicu Vihora.

nogomet21_11_3a

Do vodećeg pogotka Vihor je došao iz kaznenog udarca. Lopta je došla do tek unišlog Ptrelića na kojeg je naletio, i srušio ga, jedan od igrača Zrinskog. Sudac Novak bez dvoumljenja je pokazao na bijelu točku što je Torčić sigurno realizirao. Malovan na jednu a lopta na drugu stranu. To kao da je dalo krila Vihoru, šest minuta prije kraja stoper Bernić se našao sam pred Malovanom i rezultat je povećan.

Sve u svemu zaslužena pobjeda Vihora koji je time došao na tri boda zaostatka od Zrinskog.

U posljednjem kolu Vihor ide u Kešince dok Zrinski kod kuće dočekuje Vitez 92′ iz Tenjskog Antunovca.

nogomet21_11_4a

1.ŽNL Osijek, 14. kolo

Vihor – Zrinski 2:0 (0:0)

Jelisavac – Igralište Koreja.

Gledatelja 300.

Glavni sudac: Mario Novak (Osijek).

Pomoćni suci: Dalibor Conjar, Vlatko Lončar (obojica Osijek).

Delegat Šime Budiša (Osijek).

Strijelci: 1:0 – Torčić (76) iz k.u., 2:0 Bernić (84).

nogomet21_11_5a

Vihor: Banović, Dervić (od 47. M. Prevolšek), Oreški, Pinter (od 67. Komak), Bernić, Knežević (od 74. Petrlić), Torčić, Čepel, S. Prevolšek, Horvatek, Potolovec (od 87. Krupa).

Trener Stjepan Topolovec.

Zrinski: Malovan, Marošević, J. Fehir, Petričević, D. Fehir, Z. Kvasnovski (od 86. Pavičić), Galić, Maričić, Belvanović, Majdiš, S. Kvasnovski (od 73. Krajček).

Trener Antun Labak.

nogomet21_11_6a

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još