Nogometaši Naška krenuli s pripremama – Borba za vrh i naslov prvaka!

Nogometaši Naška krenuli su s pripremama za proljetni dio sezone. Nakon odličnog dojma i rezultata u prvom dijelu u kojem su osvojili 27 bodova i pozicionirali se na drugom mjestu ljestvice 3. NL – istok. Igrače i stožer pozdravio je predsjednik Ivan Rukavina koji je i predstavio tri igračka pojačanja.

„Drago mi je vidjeti većinu starih i neka nova lica u ekipi.” – ističe predsjednik Ivan Rukavina te nastavlja. „Još mi je draže reći da je ambicija kluba, a uvjeren sam i svih vas, borba za sam vrh i naslov prvak. Imam puno povjerenje u sve vas i stručni stožer koji vas vodi da možete ostvariti naše zajedničke ciljeve. Znamo da su iz kluba otišli Martin Vrdoljak, Mihael Tomić, Marin Vučemilović, Marijo Tomić i Marin Pavlović. Novi igrači su Marko Kirchbauer, Vukan Rakić (Đakovo) te Patrick Almeida (Zrinski). Po meni u polu sezonu ulazimo pojačani.

Planirati odlaske igrača

Žao mi je zbog nekih odlazaka, no to je realnost svakog kluba, od najniže do najviše razine. Cilj je da ti odlasci budu u što većem postotku planirani i da zamjene za te igrače budu spremne. Odlazak Martina Vrdoljaka planiran je već ljetos on je bio jedan od najkvalitetnijih i najstabilnijih igrača u vom razdoblju. Odigrao je svih 15 prvenstvenih utakmica i u svakoj od njih bio među tri najbolja pojedinca. Svojim radom, odnosom prema ekipi i klubu zaslužio je da mu pružimo ruku i poželimo uspjeh i sreću na višoj razini. Na poziciji koju je pokrivao doveli smo Patricka Almeidu, dvadeset dvogodišnjeg Brazilca koji je svoju obitelj podigao u obližnjem Josipovcu kod Osijeka, dečka koji iza sebe ima ugovor s prvoligašem Osijekom za koji je nastupao u 2. HNL, a kasnije uspješno igrao za Zrinski iz Jurjevca. Osim njega, na toj poziciji imamo domaće snage, Gašparića, Mađaša i Jovića, kao i odličnog juniora Jurića, te smo maksimalno mirni i sigurni u kvalitetu veznog reda.

Dobili smo kvalitetne zamjene

Mihael Tomić i Marin Vučemilović otišli su u Njemačku iz privatnih razloga, to je trend i problem koji pogađa sve segmente našeg društva. No to je izvan naše domene djelovanja i na nama je da, kao što sam već rekao, budemo spremni brzo i kvalitetno reagiramo kada se takvi odlasci dogode. Vučemilović je zabio 5 pogodaka u prvom dijelu sezone i to je učinak koji treba nadoknaditi. Mihael Tomić koji dugo vremena slovio za najveći igrački potencijal u Našicama, pa i šire, zbog određenih zdravstvenih problema, nije bio sposoban dati klubu ono što se od njega očekivalo, te zbog toga njegov učinak nije bio toliki da možemo reći da smo bitno oslabljeni za nastavak prvenstva. U svakom slučaju, Mihaelu i Marinu želimo sreću u Njemačkoj, a ako se iz bilo kojeg razloga odluče vratiti u Našice, vrata Naška su im otvorena.

Na njihova mjesta dolaze Vukan Rakić i Marko Kirchbauer. Rakić je visok i fizički dominantan napadač od 19 godina, prvi dio sezone igrao je u Đakovu (zabio nam i gol u našem nesretnom porazu). Kirchbauer (22 godine) je tehnički vrlo nadaren krilni napadač, još uvijek dovoljno mlad da se vrati na put visokih očekivanja i ambicija na kojem je bio u Akademiji Hypo Limač i Cibaliji, pa dijelom i Đakovu iz kojeg nam dolazi, a u čijem dresu nam je zabijao u više navrata. Osobno sam uvjeren da će obojica bitno nadmašiti učinak Vučemilovića i Tomića, a ne smijemo zaboraviti da je Antonio Kuš, naš „Lima“ fenomenalno iskoristio svoju minutažu u prvoj seniorskoj polu sezoni i da je već danas prava snaga i bogatstvo kluba. Kad sve zbrojimo i oduzmemo, usudim se ustvrditi da smo u napadu jači u nastavku prvenstva.

Odlaze nam još Marijo Tomić i Marin Pavlović, igrači koji su svaki iz svojih razloga u prvom dijelu imali skroman učinak. Marijo Tomić je odličan igrač koji je imao iznimno jaku konkurenciju u veznom redu, kao i peh nekih sitnijih ozljeda, te je nakon odličnih igara u završnici prošle sezone u ovoj sezoni pao u drugi plan. Pavlović je u klub došao kao jedan od najiskusnijih i uvjerljivo najskuplji igrač u ekipi od kojeg smo očekivali puno, no na žalost pokazao se kao promašaj. Dug period igranja u ligi i klubu bitno niže kvalitete i konkurencije ostavio je velik trag i on više nije spreman za razinu na kojoj je Našk.

Raduje me što smo uz tri pojačanja prvoj ekipi priključili i četiri mlada igrača iz Škole nogometa. Jurić koji već ima seniorskog iskustva iz prošle sezone, te Unfirer, Čiček i Mrak dečki su koji ulaze u program prve ekipe. Oni će, uz bitnu ulogu u juniorima, polako skupljati minute u seniorskoj konkurenciji.” – završio je predsjednik.

Prijateljske utakmice: Hašk – Našk (21.1.), Našk – Sava Rugvica (28.1.), Maksimir – Našk (4.2.), Jedinstvo(DM) – Našk (11.2.), Našk Motičina (18.2.).

Trener Marko Žigić predstavio je igračima plan priprema, najavio naporan i žestok rad, također uvjeren u visoku kvalitetu i visoke mogućnosti svoje ekipe. Pohvalio je napore uprave da stožeru i ekipi osigura sve potrebno za visoku kvalitetu rada i rezultata koje svi očekuju.

“U pripremnom periodu planirano je 34 aktivnosti, od toga 5 prijateljskih utakmica. Pred nama je puno posla, potrebno je što kvalitetnije se pripremiti kako bi nastavili gdje smo stali jesenas. Promijenilo se dosta igrača a ja se nadam da će se novaci što prije uklopiti. Uprava kluba ne skriva ambicije i želje za prvim mjestom a moja će zadaća biti to i ostvariti.” – riječi su trenera Žigića.

Pročitajte još