Nikad veći odaziv na apel Socijalne samoposluge – Hvala!

Adventski kalendar dobrote Socijalne samoposluge Našice ove je godine uzeo svog maha, pa se u njega, osim velikog broja pojedinaca uključio i velik broj institucija, udruga, društava pa i sportskih kolektiva, te udruženja izvan granica Hrvatske.

Mališane su svakako najviše obradovali slatki paketići kao i materijali za kolače, koji će sigurno zamirisati cijelu kuću. Akciji su se tako pridružili djelatnici i učenici Osnovne škola Vladimira Nazora Feričanci kao i Osnovne škole Dore Pejačević Našice i Dječjeg Gradskog Vijeća Grada Našica. “Kroz pomoć našoj samoposluzi kod djece se budi ta socijalna osjetljivost i oni jednog dana neće biti pasivni promatrači nego aktivni sudionici pomoći onima koji pomoć trebaju.” – rekao je Robert Kresić, voditelj Socijalne samoposluge Našice zahvalivši se i djelatnicima našičke FINA-e, članovima Hrvatske kulturne zajednice iz Esslingena, ekipi Španera te članicama grupnih treninga dvorane Tribe.

“Posljednje dvije godine smo svoje predblagdanske aktivnosti bazirali isključivo na prikupljanje hrane, budući da je početak godine najteži. Cilj nam je kalendarom osigurati, kako hranu za Božić, tako i hranu za početak godine kad među građanima vlada postblagdanska depresija i kad je kupovna moć slabija jer su se ljudi istrošili za blagdane. Nakon prošlogodišnje blagdanske akcije mislili smo da ju ništa ne može nadmašit, evo do ove godine.” – rekao je Kresić dodavši da su ove godine u kreiranje i realiziranje adventskog kalendara krenuli već u 9. mjesecu.

I to, ali i dobar duh građana osigurao je prikupljenih oko 60 adventskih kalendara, odnosno pakete koji sadržavaju po 20 namirnica, pa govorimo o ukupno preko 1200 namirnica koje će pomoći radu Socijalne samoposluge. Jer broj korisnika se mijenja no ne drastično, uvijek dolaze nove obitelji, a one stare ili odlaze u inozemstvo ili se zapošljavaju. No, na mjesečnoj razini uvijek je aktivno između 100 do 120 korisnika, dok u evidenciji imaju njih 259. “Svim korisnicima ove smo blagdane povećali bodove za namirnice, i više nego su to bile naše mogućnosti no vjerovali smo da će se građani odazvati na naše pozive, i tako je bilo.” – ističe zadovoljno Robert.

Pročitajte još