Nezaboravni školski praznici u Nininoj čarobnoj Shhhumi

Ninina čarobna Shhhuma u Velikoj, podno Papuka, oaza je zabave za velike i male, a blagdanski program koji traje sve do 6. siječnja jamči i nezaboravne školske praznike uz nastup glazbenih gostiju i posebnu dječju zonu.

Klizalište, disko na ledu, druženje s plišanim maskotama i Djedom Božićnjakom, ples i igra u fantastičnom okružju ukrašenom s više od 200 tisuća lampica osigurat će praznike za pamćenje i brojne fotografije, a posebno one koje se zabilježe u srcu. Bogatu gastro ponuda domaćih slavonskih delicija, od kobasica, šunke, sarme, vina, gina, rakije… na 20-tak blagdanskih kuća prati i ponuda posebnih dječjih delikatesa i slastica kao što su taquitosi i nuggetsi s piletinom, mozzarella sticks, marinirana crispy krilca za djecu, valoviti krumpirići sa sirom, domaće pileće rolice i dr.

Osjećaj ljubavi je srce sevdalinke

Glazbeni dio programa je namijenjen velikim i malim posjetiteljima. Najljepše sevdalinke izvest će Hanka Paldum na Večeri sevdaha koji se održava 3. siječnja i zasigurno će dotaknuti srca posjetitelja. Sevdalinka je jedna od iznimno cijenjenih lirskih kreacija u europskoj usmenoj narodnoj poeziji i dio je intelektualnog blaga čovječanstva. Svojevrsni je glazbeni, filološki, estetski i psihološki fenomen koji u čovjeku budi dublje osjećaje i razumijevanje o važnosti na koji način usmjeriti pažnju na bitne stvari. A osjećaj ljubavi je srce sevdalinke što je bila i vizija pokretanja i organiziranja Ninine čarobne Shhhume. Ljubav, poticanje zajedništva i razvoj turističkih potencijala ovog pitoresknog područja glavni su temelji ove atraktivne zabavne oaze.

Slavonski kraj definitivno ne može bez tamburaša, a već u srijedu 4. siječnja nastupit će požeški tamburaški sastav Bisernica. Ekipa pet prijatelja, zaljubljenika u tamburašku glazbu, predstavit će posjetiteljima jednu sasvim drugačiju i izrazito zabavnu interpretaciju tambure. Slavonia band, popularan tamburaški sastav iz Đakova, uveličat će završnicu blagdanskih programa u Nininoj čarobnoj Shhhumi u petak 6. siječnja. Bend je poznat po suradnji s Coloniom, a na njihovi hitovi Ej lutkice, Zlatna polja, Zlatni dvori, Jedan čovjek, jedna žena…. zasigurno će plesno razigrati male i velike posjetitelje.

Prije same završnice blagdanskog slavlja, svakako treba rezervirati četvrtak 5. siječnja jer će u programu nastupiti Dominik&Co band, sjajna ekipa iz Slavonskog Broda. Popularni bend svoje vjerne fanove oduševljava s energijom na pozornici, znanjem i iskustvom. Njihov album U ime ljubavi ne ostavlja nikog ravnodušnim, a sama pjesma savršeno opisuje energiju cijelog albuma kao i idejnu viziju Ninine čarobne Shhhume koja živi u svakom osmjehu, plesnom koraku, zalogaju, gutljaju i dobroj vibri koja se iz Velike, podno Papuka, najljepšeg planinskog fenomena Slavonije, širi dalje. Svi večernji programi započinju od 17 sati, a ulaz je besplatan.

Pročitajte još