Rukomet – Poraz koji to nije trebao biti

rknexe13_10_2a

 

Rukometaši Nexea doživjeli su prvi poraz u SEHA ligi, bolja je bila sarajevska Bosna 26:23. Točnije, Bosna je uzela ono što smo im ponudili.
Ukoliko ova utakmica posluži kao putokaz za neke buduće i ukoliko se iz nje izvuče pouka onda će ova priča iz glavnoga grada BiH biti izuzetno korisna. Ukoliko to ne bude tako, onda neće biti dobro.
Izgubili smo utakmicu koju nismo trebali izgubiti, Bosna je pobijedila uz našu veliku pomoć. 
Izjednačen prvi dio utakmice, iako smo imali +2 u 28.minuti. Nismo imali koncentracije i mirnoće zadržati prednost do odmora.
U nastavak su bolje ušli domaćini, mi smo se dva puta vraćali s -3, nekoliko puta i vodili. Vodili smo i 21:23 u 54.minuti. Vodili – i stali! Posljednjih šest minuta ostali smo bez pogotka. Primili smo pet – dovoljno za oproštaj od bod(ov)a iz Sarajeva.
Bosni je ova utakmica bila biti ili ne biti, izvukli su se iz serije loših rezultata, njihova je ogromna želja na kraju donijela pobjedu. Njihova želja i naša nespretnost na kraju utakmice.
Gubili smo lopte, dodavali ih u njihove ruke, promašivali sve i svašta, „curili“ i ispadali u obrani…
Zajednička izjava svih bila je: „Što smo mi uspjeli izgubiti…!!“
Sarajevo je iza nas, Sutjeska nam dolazi na „Trilogiju u Našicama“. Subota 15., nedjelja 16. te utorak 18.ovoga mjeseca ponudit će ljubiteljima rukometa u Našicama dvoboje 2.kola Kupa EHF-a i 6.kolo SEHA lige.
(Tekst: Vjekoslav Mahovlić)
Više o statistici na utakmici kao i sve ostalo o RK Nexe možete pogledati na www.rknexe.hr

(Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još