„Nexe Team” Našice aktivan na memorijalnim utrkama

Dana 30.03.2022. godine organiziran je ultramaraton od Karlovca do Plitvica u spomen na poginulog redarstvenika Josipa Jovića. Organizatori memorijala su i ove godine bili SJP Grom iz Karlovca te Atletski Klub Plitvice iz Plitvičkih jezera. 12. po redu ultramaraton trčalo je oko 55 ultramaratonaca iz brojnih gradova ćija je dužina veća od 85 kilometara.


Cilj memorijala je ne zaboraviti žrtvu hrvatskih branitelja i pogibiju Josipa Jovića, a ove godine svi ultramaratonci trčali su uz poseban motiv i podršku ukrajinskom narodu. Na ultramaratonu sudjelovali su i članovi URT „Nexe Team” Našice Martina Jozanović i Dejan Šoufek.

Borovik Trail

02.04.2022. godine održana je utrka Borovik Trail – zanimljiva i brza utrka u prirodi, koja je dio SBTL-a i prava poslastica za sve zaljubljenike u brdsko trčanje. Nju su uspješno istrčali članovi URT „Nexe Team” Našice, Mario Pavičić, Margareta Ibriks i Mijo Benković.

Utrka od Belog Manastira do Belišća

03.04.2022. godine članovi URT „Nexe Team” Našice, Tomislav Gall, Martin Resler, Mario Pavičić i Boris Abičić sudjelovali su na memorijalnoj utrci od Belog Manastira do Belišća u dužini od 19 km, a ovim je trčanjem obilježena 30. obljetnica akcije “Baranja” kojom su pripadnici 107. brigade HV-a, istoga dana 1992. godine, pokušali osloboditi okupiranu Baranju u akciji koja je odnijela 15 života i ostavila 85 ranjenika.

Maksimirski Minus Zwei cener

U subotu 02.04.2022. godine održan je osmi po redu „Maksimirski Minus Zwei cener“ koji i ove godine organizira Atletski klub Maksimir u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Veleučilištem Velika Gorica. I ovogodišnja „najljepša utrka grada Zagreba“ trčala se s ciljem podizanja svijesti o plućnoj hipertenziji, rijetkoj bolesti povišenog tlaka u plućnim žilama od koje u Hrvatskoj boluje više od 450 osoba. Utrka je po običaju obuhvatila kros duljine 8 km te utrku građana na 2 km, kao i dječje utrke.  Ovu utrku uspješno je istrčao član URT „Nexe Team” Našice Zoran Trninić.

Foto: „Nexe Team” Našice

Stric pivo

Pročitajte još