NEXE d.d. prvi puta postao nositelj certifikata Poslodavac Partner

Pohvaljen je trud koji NEXE d.d. do sada ulaže u područjima jačanja kapaciteta upravljanja ljudima, upravljanju učinkom i odnosu prema zaposlenicima Našice, 30. studenog 2022. – NEXE d.d., najveća članica regionalnog proizvođača građevinskog materijala NEXE Grupa, po prvi je puta postao nositelj certifikata Poslodavac Partner i time potvrdio posvećenost ulaganju u zaposlenike od prvog do zadnjeg dana u organizaciji. Svečana dodjela certifikata Poslodavac Partner održana je danas u NEXE d.d., a uz zaposlenike HR NEXE tima, sudjelovali su direktor tvrtke SELECTIO Aleksandar Zemunić, voditeljica projekta Poslodavac Partner Lara Šubić Šuša i član Uprave NEXE d.d. za područje ljudskih resursa, pravnih poslova, sustava upravljanja, te sigurnosti i zaštite na radu Velimir Vilović.

Ulaganje u zaposlenike

Nezavisan certifikacijski tim koji procjenjuje kvalitetu HR sustava posebno je pohvalio izvrsne procese regrutacije i selekcije koji NEXE d.d. provodi za sve kandidate te ulaganje u odnose prema zaposlenicima što obuhvaća kvalitetnu internu komunikaciju, ispitivanje stavova zaposlenika te materijalne i nematerijalne benefite koji odgovaraju stvarnim potrebama.

„U NEXE Grupi smo svjesni da su ljudi naša najveća vrijednost i zato nam je izuzetno važno ulaganje u naše zaposlenike, njihove vještine i kompetencije. Prošle smo godine započeli s definiranjem i provođenjem edukacijskih aktivnosti s ciljem izgradnje jedinstvene NEXE akademije, strukturiranog programa kojim želimo unaprijediti postojeći sustav edukacija kako bi zaposlenici ostvarili svoj puni potencijal, razvili dodatne radne vještine i povećali svoju radnu učinkovitost. Drago nam je da su prepoznati naši napori i da smo zadovoljili sve zahtjevne kriterije kako bi NEXE d.d. zaslužio svoje mjesto u prestižnoj skupini poslodavaca s dokazano kvalitetnim upravljanjem ljudskim resursima“, istaknuo je član Uprave NEXE d.d. Velimir Vilović.

Upravljanje ljudskim resursima

Pohvaljen je trud koji NEXE d.d. ulaže u ostvarivanje suradnje sa različitim fakultetima i pružanje mogućnosti mladim osobama iz lokalne zajednice za praktično iskustvo kroz stručnu praksu te način provođenja prakse u organizaciji. Prepoznat je trud koji NEXE d.d. do sada ulaže u područjima jačanja kapaciteta upravljanja ljudima, upravljanju učinkom i odnosu prema zaposlenicima. Certifikat dodjeljuje SELECTIO Grupa, vodeća hrvatska grupacija specijalizirana za područje upravljanja ljudskim resursima, čiji stručnjaci više od 15 godina uspoređuju domaće prakse s globalnim trendovima u upravljanju ljudskim potencijalima, čime unaprjeđuju standarde te promiču primjere izvrsnosti u tom području.

Sustav  s 15 tvrtki i 1.800 zaposlenih

NEXE d.d. druga je po veličini tvornica cementa u Hrvatskoj i vodeća tvrtka u proizvodnji, prijevozu i ugradnji svježeg betona u Republici Hrvatskoj. To je ujedno najveća tvrtka i okosnica NEXE Grupe, regionalnog proizvođača građevinskog materijala. NEXE Grupa poslovni je sustav 15 tvrtki s 1.800 zaposlenika u Republici Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još