Nesreća na radu

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 9. kolovoza, u Zoološkom vrtu u Osijeku, 44-godišnji hrvatski državljanin stao je na oštećenu rešetku i pao u podrumsku prostoriju dubine oko 2 metra te zadobio ozljede. Ozlijeđenom djelatniku je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje mu je liječnik konstatirao teške tjelesne ozljede. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće o događaju.

Ukrao bicikl

U noći s 8. na 9. kolovoza, u Osijeku, nepoznati počinitelj je na ulici ukrao bicikl. Vlasnici, 34-godišnjoj hrvatskoj državljanki počinjena je materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao novac i bankovnu karticu

U vremenu od 20. svibnja do 14. lipnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj je u zdravstvenoj ustanovi ukrao novac iz novčanika vlasništvo 59-godišnjeg hrvatskog državljanina. Također, u vremenu od 10. srpnja do 7. kolovoza, nepoznati počinitelj neovlašteno koristio je podatke bankovnog računa 59-godišnjaka te kupovao različitu robu putem interneta. Vlasniku je počinjena materijalna šteta od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, u kojima je nastala materijalna šteta. Na području Belog Manastiria dogodilo se dvije prometne nesreće, a na području Belišća jedna prometna nesreća. Jučer, 9. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 3 vozača (1 osobnog automobila, 1 teretnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u Đakovu, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 55-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,48 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna od 500 kuna.

U 20,10 sati, u Dalju, u nadzoru prometa zaustavljen je 42-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom te se odbio alkotestirati. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još