U Našicama će se održati 23. državno Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U Našicama će se održati 23. državno Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U Našicama će se održati 23. državno Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Našice i Osnovna škola Dore Pejačević krajem prošle godine izabrani su za domaćina državnog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa iz prve pomoći i realističnog prikaza ozljeda. Prvi se puta ovako veliko natjecanje iz područja Prve pomoći odvija u Našicama, a sudionici će ovdje boraviti od 10. do 12. svibnja 2019. godine. Velika je ovo prigoda jer mladi dolaze u Dorin grad, gdje je i ona sama bila volonter Crvenog križa.

„Cilj natjecanja je motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i okupiti ih radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecat će se preko 150 učenika, pobjednika gradskih, odnosno međužupanijskih natjecanja, u dvije kategorije – podmladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole). U naš će grad tako pristići preko 380 mladih i ostalih sudionika iz svih dijelova Hrvatske.”- rekao je Igor Feldi ravnatelj GDCK Našice.

Natjecanje iz prve pomoći će se održati u subotu 11. svibnja, a lokacije održavanja radilišta, odmorišta će biti raspoređeni po cijelom gradu, tako ćete mlade natjecatelje moći naći i na glavnom gradskom trgu, u parku, ali i kod velikog i malog dvorca. Na natjecanju će sudjelovati 20 ekipa, odnosno 119 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Po drugi puta održat će se i natjecanje realističnog prikaza, koje će se odviti u nedjelju 12. svibnja a sudionici ovog natjecanja radit će i na pripremi ozljeda za natjecanje iz prve pomoći.

Smještaj za sudionike biti će organiziran u dvorani Osnovne škole Dore Pejačević, koja je ujedno i škola domaćin. Cilj takvog smještaja je sudionicima što više približili duh zajedništva, ali i prikazati na koji način se organizira zajednički smještaj u slučaju potrebe. Prehranu će osigurati profesionalni kuhari, volonteri Crvenog križa, a obroci će se pripremati u terenskoj kuhinji.

Za potporu Igor Feldi se u ime GDCK zahvalio gradonačelniku Grada Našica Josipu Miletiću, koji im je ustupio, ako bude potrebe i cijeli grad.

Zahvalio se i ravnateljici OŠ Dore Pejačević, Jasminki Falamić, koja je ustupila cijelu školu i ulaže sav napor kako bi natjecanje organiziralo i prošlo u najboljem redu. A velike pohvale i zahvale uputio je i volonterima kojih će biti više od 150 te mnogobrojnim udrugama koje će pomoći u realizaciji natjecanja, ali i prezentiranju grada.

Pročitajte još