Nastavljaju se preventivni projekti „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“

Proteklog je vikenda u Kneževim Vinogradima na nogometnom igralištu NK Borac održan 4. International Borac Cup. Na turniru su sudjelovale 32 ekipe iz pet različitih zemalja i to iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Slovenije (GNK Dinamo, HNK Hajduk, FK Crvena Zvezda, FK Vojvodina, NK Osijek, HNK Rijeka, NK Lokomotiva Zagreb, NK Valpovka, NK Belišće, FK Sarajevo, NK Olimpija Ljubljana, TC Ferencvaroš, MTK Budimpešta i drugi).

Policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko – baranjske i policijski službenici za kontakt policiju u Policijskoj postaji Beli Manastir pridružili su se Cupu kako bi promovirali lokalni preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ i nacionalni preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“.

Navijaj bez vrijeđanja, nasilja, mržnje i uništavanja

Projekte su promovirali na način da su dijelili edukativno -i nformacijske letke, razgovarali i educirali djecu, mlade, igrače, njihove trenere, gledatelje i navijače o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima posebno na nogometnim utakmicama.

Cilj druženja je i povećati svijest svih sudionika da se na sportska natjecanja dolaze zabaviti i podržati svoj klub na način da navijaju bez vrijeđanja i diskriminacije bez obzira na rasnu pripadnost, vjeru, nacionalnost, boju kože, spol, jezik kojim govore, dob, te da izbjegavaju bilo kakav oblik mržnje i nasilja.

Poruka je, dakle, za sve ista BUDI NAVIJAČ, A NE RAZBIJAČ – navijaj bez vrijeđanja, nasilja, mržnje i uništavanja.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još