Prijevara putem društvene mreže


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske sredinom siječnja 71-godišnja hrvatska državljanka putem društvene mreže stupila je u kontakt s nepoznatim počiniteljem. Počinitelj ju je naveo da uplati određeni novčani iznos u vrijednosti više milijuna kuna na račun za vrijednosni paket koji joj je poslao i čija je isporuka zaustavljena na postupku carinjenja. Od veljače do travnja 71-godišnjakinja je u više navrata na račun uplatila ukupni novčani iznos od nekoliko stotina tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašli automatsku pušku, bombe, topovsko zrno i projektil

Prilikom obavljanja radova u Tenji u prijepodnevnim satima 10. travnja, djelatnici tvrtke pronašli su automatsku pušku i šest ručnih bombi.

Oko 13 sati istoga dana, prilikom obrade tla na poljoprivrednoj površini pored Čepina, građanin je pronašao neeksplodirano topovsko zrno.

U poslijepodnevnim satima 9. travnja na poljoprivrednoj površini u blizini mjesta Sudaraž prilikom izvođenja poljoprivrednih radova građanin je pronašao topnički projektil iz II. svjetskog rata.

Na mjesta pronalaska izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji su preuzeli automatsku pušku i bombe te uništili topovsko zrno i projektil.

 

Požar u obiteljskoj kući

Oko 11 sati 10. travnja u obiteljskoj kući u mjestu Mece, uslijed pregrijavanja ulja u tavi koju je 71-godišnja hrvatska državljanka ostavila bez nadzora, došlo je do požara. Požar se proširio na štednjak, nekoliko kuhinjskih elemenata, napu, hladnjak i perilicu. Požar su ugasili 71-godišnjakinja i njeni susjedi. Materijalna šteta se cijeni na više tisuća kuna.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba je teže, a jedna lakše ozlijeđena. Preostalih pet nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Četiri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Našica, Đakova i Belog Manastira.

Stric pivo

Pročitajte još