Nastavlja se preventivni projekt “Biciklirajmo, biciklističkom”

Jučer, 02. srpnja policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko – baranjske proveli su aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“ na području centra grada Osijeka.

Djeca i mladi su dodatno informirani da posebnu pozornost usmjere na mjere prevencije poput nošenja zaštitne opreme, kacige, reflektirajuće odjeće, posebno u slučaju smanjene vidljivosti, a ne samo noću. Biciklisti su informirani i da u svakodnevnoj vožnji ne zaborave koristiti znakove rukama kojima upoznaju druge sudionike što će učiniti.

Građanima su uručeni i informativni letci

Vozače električnih romobila se upućivalo na sporiju vožnju kako bi se izbjegle neželjene posljedice do donošenja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kada će biti na novi način određena pravila njihova kretanja i sudjelovanja u prometu. Tom prilikom su građanima uručeni informativni letci.

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u kojem često stradavaju i biciklisti kao jedna od ugroženijih skupina sudionika u prometu, biciklisti i vozači romobila su dodatno informirani o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa koji direktno pridonose poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Pročitajte još