Nastavlja se pretežno sunčano vrijeme uz ugodne dnevne temperature

Tako je ove srijede jutarnja temperatura u Našicama iznosila 9 °C, a dnevna će biti koji stupanj iznad prosjeka za ovo doba godine – oko 21 °C. Danas pretežno sunčano, ujutro mjestimice uz maglu. Vjetar ujutro slab, potom će zapuhati umjeren jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 1 do 6, a najviša dnevna uglavnom od 18 do 23 °C.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU četvrtak vjetrovito i toplo, dok u petak slijedi oblačno s povremenom kišom, a uz sjeveroistočni vjetar snizit će se dnevna temperatura. U subotu slijedi razvedravanje.

Zbog utjecaja južine, biometeorološke prilike na području cijele zemlje neće biti sasvim povoljne. Zdravstvene tegobe zbog nagle promjene temperature zraka mogu osjećati kronični bolesnici, osobito oni koji pate od bolesti krvožilnog sustava. Kod osjetljivijih meteoropata se tijekom dana može javiti umor i glavobolja. Negativni utjecaj južine ublažit će sunčano vrijeme koje će, uz ugodne temperature, biti poticajno za duži boravak na otvorenom.

Pročitajte još

Učitavanje...