Nastavlja se Ljeto u Klubu Crvenog križa Našice

Ljeto u Klubu Crvenog križa nastavlja se danas (četvrtak) 21. srpnja s početkom u 16:00 sati. Iz Društva pozivaju sve koji do sada nisu sudjelovali da im se priključe. Uz društvene igre, priređene su i kreativne aktivnosti. Također mole sudionike da ovaj put na aktivnost dođu u odjeći koju im neće biti žao zaprljati.


Za više informacija: Crveni križ Našice, k. Tomislava 6, telefon 613-275

O programu:

Kako nam ljeto kuca na vrata, u Klubu mladih će ono biti aktivno i ispunjeno radionicama, druženjem i kampovima. U pripremam za ljeto mladi članovi su uočili problem, da živimo u vremenu kada igranje fizičkim igračkama, pa tako i društvenim igrama, gubi bitku pred digitalnim igricama na konzolama, računalima, tabletima i pametnim telefonima, stoga posljednjih godina raste ovisnost o televiziji, računalu, računalnim igricama i internetu, a rezultat je da većina mladih sve više praznike provodi sama uz iste te ovisnosti.

Svjesni tog problema voditelji projekta solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” za sve školarce organiziraju aktivnost Ljeto u Klubu Crvenog križa – druženje uz društvene igre. Za mlade će biti organizirano druženje uz “Čovječe ne ljuti se”, “Monoploy”, “Labirint”, “Risik”, “Volim Hrvatsku”, “Alias”, “Igra života”, igrice Crvenog križa i dr.

Cilj ove aktivnosti je pozvati mlade na druženje uz društvene igre radi poticanja socijalizacije, razvoja komunikacije i stjecanja novih edukacija. Edukacija je u modernim igrama sveprisutna jer igre snažno potiču razne vještine kod djece: spretnost, brzinu reagiranja, asocijativnost, razvoj taktike i strategije, donošenje odluka i praćenje strukture pravila. Projekt solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” sufinanciran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti. Projekt podržava Grad Našice.

Stric pivo

Pročitajte još