Nastavlja se druženje uz sportske i društvene igre u Klubu Crvenog križa

Ovog je četvrtka u Klubu Crvenog križa održano novo druženje u sklopu programa Ljeto u Crvenom križu. Sudionici su uz grickalice i sokove družili uz igrice Crvenog križa, društvene igre i sportske aktivnosti.

Podsjećamo da je Ljeto u Klubu Crvenog križa aktivnost koju su osmislili mladi za školarce jer su uočili problem da živimo u vremenu kada igranje fizičkim igračkama, pa tako i društvenim igrama, gubi bitku pred digitalnim igricama na konzolama, računalima, tabletima i pametnim telefonima, stoga posljednjih godina raste ovisnost o televiziji, računalu, računalnim igricama i internetu, a rezultat je da većina mladih sve više praznike provodi sama uz iste te ovisnosti.

Edukacija je u modernim igrama sveprisutna

Cilj ove aktivnosti je pozvati mlade na druženje uz društvene igre radi poticanja socijalizacije, razvoja komunikacije i stjecanja novih edukacija. Edukacija je u modernim igrama sveprisutna jer igre snažno potiču razne vještine kod djece: spretnost, brzinu reagiranja, asocijativnost, razvoj taktike i strategije, donošenje odluka i praćenje strukture pravila.

Mladi Crvenog križa Našice se zahvaljuju svima koji su došli te pozivaju i sve ostale školarce na peto druženje u četvrtak 22.07. od 16 sati u Klub Crvenog križa (na Čimenu), P. Preradovića 2. Za više informacija: Crveni križ Našice, K. Tomislava 6, telefon 613-275.

Izvor: CK Našice

Pročitajte još