Nastavak ulaganja u prigradska naselja – Gradonačelnik Kašuba i suradnici obišli investicije u Martinu

Danas je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba zajedno sa suradnicima – pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković – Gelenčir te pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matijom Brkićem, posjetio prigradsko naselje Martin kako bi obišli investicije vezane za lokalni nogometni klub.

Ovaj redovni obilazak pokazuje predanost gradske uprave prema potrebama i razvoju lokalnih zajednica. U proteklih desetak godina NK „Martin” je postigao značajan napredak, a Grad je financijski podržao izgradnju igrališta i montažnih objekata. Dodatno, nakon vodovodnog priključka, grad je uložio sredstva u izgradnju plinskih i strujnih instalacija kako bi infrastrukturno podržao klub.

NK “Martin” je jedan od najmlađih nogometnih klubova u Osječko – baranjskoj županiji

Gradonačelnik Kašuba naglasio je važnost podrške lokalnim sportskim klubovima te istaknuo da su već riješene građevinske dozvole za izgradnju novih svlačionica i popratnih prostorija.

„Nalazimo se u redovnom obilasku gradskih investicija, a danas smo posjetili prigradsko naselje Martin i njegov nogometni klub. Moram na početku istaknuti kako je on jedan od najmlađih nogometnih klubova u Osječko – baranjskoj županiji i jedan od najzaslužnijih za njegov osnutak je upravo predsjednik Mjesnog odbora Miroslav Umiljanović ujedno i predsjednik Uprave kluba. U proteklih desetak godina napravljeno je puno toga, a izdvojit ću igralište te montažni objekti kako bi se zadovoljili zahtjevi tog ranga natjecanja. Prema zahtjevima Mjesnog odbora i Uprave kluba, nakon vodovodnog priključka, gradskim sredstvima krećemo u izgradnju instalacija plina i struje u koje smo uložili gradska sredstava od tridesetak tisuća eura.

Važno je napomenuti da smo vezano za Nogometni klub Martin, ali i Sportsko – rekreacijski centar riješili i građevinsku dozvolu za izgradnju novih svlačionica te popratnih prostorija zajedno s parkiralištem i ostalim sadržajima. Sredstva za taj projekt smo nominirali pri Ministarstvu turizma i sporta, a ako ona ne budu odobrena u izgradnju ćemo krenuti etapno sredstvima iz gradskog proračuna.

Ovo je i prilika zahvaliti se na izuzetno dobroj suradnji s Mjesnim odborom Martin i njegovim predsjednikom Miroslavom Umiljanovićem te vijećnicima kao i upravi nogometnog kluba. Od većih investicija u Martinu za iduću godinu izdvojit ću izgradnju nogostupa koje je izravno ulaganje u prometnu sigurnost, a vrijednost tog projekta, koji će se etapno izgrađivati, iznosi 70 000 eura.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

„U ime svih mještana Martina mogu izraziti zadovoljstvo i sreću na lijepim riječima i na dugogodišnjoj suradnji s Gradom. Zahvaljujem se i gradonačelnik Krešimiru Kašubi i gradskoj upravi što imaju razumijevanja za naše zahtjeve jer prigradsko naselje Martin je ipak naselje od nekih tisuću stanovnika s puno djece. Nogometni klub dobro funkcionira unazad 14 godina u kojem imamo aktivne tri selekcije. One se natječu u službenim ligama tako da ova investicija ima itekakvog smisla za budućnost kluba.” – izjavio je predsjednik Umiljanović.

Pročitajte još