Nastavak promocije ruralnog turizma kroz kampanju „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!“

Nakon odličnih promotivnih rezultata provedbe nacionalne kampanje „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!“, Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta nastavlja s promocijom ponude hrvatskih ruralnih destinacija s fokusom na domaće tržište.

U prvom valu kampanje, od svibnja do kraja srpnja i koji obuhvaća sedam tematskih videa, bit će istaknute zanimljivosti oko područja Zadra, varaždinskog zavičaja, područja Splitsko – dalmatinske županije, poteza od Bilogore do Zagreba, Podravine, Šibenika i Knina, ali i Gorskog kotara.

Kampanja je usmjerena na promoviranje pojedinih sadržaja po turističkim regijama

„Pandemija COVID-a donijela je i određene promjene u navikama ljubitelja putovanja koji više nego ikada prije traže kvalitetu, autohtonost, održivost i sigurnost. Pritom također žele upoznavati manje poznate destinacije, kao i kulturu života lokalnog stanovništva. Navedene trendove prepoznajemo i uvažavamo te ih ističemo u sklopu ove kampanje, koja je tijekom prošle godine ostvarila odlične promotivne efekte. Navedeno potvrđuje i turistički promet u kontinentalnim ruralnim područjima čiji je rast od 40 posto u dosadašnjem dijelu godine rezultat, između ostalog, i provedenih promotivnih aktivnosti. Također, ovogodišnja kampanja osim na domaćem tržištu, koristit će se i u promociji na susjednim, inozemnim tržištima.“ – istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako će se drugi val kampanje provoditi u razdoblju od rujna do listopada.
 
Zaštitno lice ove uspješne kampanje poznata je voditeljica Doris Pinčić, a zanimljivi video materijali za cilj imaju promociju ovog proizvoda koji nudi mogućnost odmora u čistoj prirodi, ali i domaće uzgojenu hranu, jedinstvene doživljaje, autohtona iskustva te kvalitetnu uslugu.

„Ruralni dijelovi Hrvatske i domaćim i stranim turistima pružaju autentični sadržaj kroz cijelu godinu. Sva istraživanja potvrđuju kako se navike putovanja suvremenih turista mijenjaju te se povećava postotak onih koji žele putovati održivije. To označava povećani interes za putovanjima izvan glavnog dijela godine, povećani interes za brigom za okoliš destinacije boravka te povezivanje s lokalnim stanovništvom. Također, turistima postaje bitno ostaviti svoj „zeleni otisak“ odnosno mjesto boravka učiniti boljim nego što su ga zatekli. Upravo zato je iznimno važan nastavak kampanje „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!“ jer osim promocijskog dijela doprinosi i našem strateškom cilju razvoja Hrvatske kao održive turističke destinacije.“ – izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
 
Kampanja je usmjerena na promoviranje pojedinih sadržaja po turističkim regijama, a kreirat će se i „best off“ video koji će sadržavati najbolje kadrove snimljenog materijala svih navedenih destinacija. Kampanja će se provoditi na online i offline kanalima komunikacija te kroz društvene mreže Croatia, Full of Life uz oznake #RuralnaHrvatska i #DoživiDomaće. Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!

Pročitajte još