Nastavak brojnih investicija u Vukojevcima i Markovcu Našičkom

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Magdalena Vidaković – Gelenčir te Matija Brkić, predstavnik NARA-e obišli su lokacije u Vukojevcima i Markovcu Našičkom na kojima se realiziraju dugoočekivani radovi koji će uvelike povećati sigurnost u prometu, pogotovo pješaka.

Naime, u Vukojevcima je pri kraju izgradnja pješačkog mosta kojim će se ostvariti bolja povezanost, a olakšat će se kretanje pješacima kao i njihova sigurnost. Vrijednost ovog projekta je 54.681.80 € i realiziran je uz potporu grada Našica te Ministarstva unutarnjih poslova. Gradonačelnik Kašuba je izjavio da će ovaj novi most značajno poboljšati prometnu situaciju u naselju, smanjiti gužve i poboljšati kvalitetu života građana.

„Danas smo obišli izuzetno važne investicije u prigradskim naseljima Vukojevci i Markovac Našički gdje je Grad Našice, uz sufinanciranje Ministarstva unutarnjih poslova, uložio znatna sredstva koja doprinose sigurnosti u prometu. Tako su u Vukojevcima pri kraju radovi na pješačkom mostu koji će povećati kvalitetu života, ali posebno sigurnost pješaka, a vrijednost ovog projekta je 54.681.80 €. Također smo osigurali sredstva za Mjesni dom u iznosu od 16.425,00 € koja će se iskoristiti za dogradnju i rekonstrukciju postojećeg. Jedan od bitnijih projekata za našički kraj je i Aglomeracija Našice u kojem sudjeluju i Vukojevci, a ovim će se projektom značajno uvećati životni standard njegovim stanovnicima.” – izjavio je Gradonačelnik Kašuba te se s nekoliko riječi osvrnu na radove u Markovcu Našičkom.

DVD Markovac Našički ove godine obilježava 100. godinu postojanja

„U Markovcu Našičkom se provodi niz investicija od kojih ću izdvojiti samo neke – pješački prijelaz preko pruge – veza Osječke ulice i Ulice J.J. Strossmayera u Našicama u vrijednosti od 29.950,00 €., a ona je, također, sufinancirana od strane MUP-a kroz projekt Sanacije opasnih mjesta u cilju podizanja sigurnosti sudionika u prometu. Riješit će se i pješački prijelaz preko pruge između Radničke i Kolodvorske ulice čija je procijenjena vrijednost 50.000,00 € kao i javna rasvjeta u Strapačevoj ulici – 2. etapa (preostali dio ulice), procijenjena vrijednost 122.768.60 €, a kreće se u adaptaciju doma markovačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Svakako moram istaknuti kako su nam vatrogasci od izuzetne važnosti, a DVD Markovac Našički ove godine obilježava 100. godinu postojanja.” – rekao je gradonačelnik zaključivši kako Grad Našice nastoji jednakom mjerom ulagati u svoja prigradska naselja.

Dražen Ganzberger, predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci zahvalio je gradonačelniku Kašubi i Gradu Našicama što su prepoznali važnost pješačkog mosta jer će se time riješiti veliki problem sigurnosti u prometu.

„Dočekali smo kraj dovršetka ovog pješačkog mosta, doduše ostalo je još nekoliko sitnica za doraditi, ali i to će uskoro biti riješeno. Dugo smo priželjkivali njegovu izgradnju, a nedavno su se stekli uvjeti kao i sredstva za njegovu realizaciju. Prije svega se zahvaljujem Gradu Našicama, gradonačelniku Krešimiru Kašubi i Ministarstvu unutarnjih poslova koji su prepoznali ovaj problem, odnosno izgradnjom ovog mosta znatno će se povećati sigurnost pješaka u prometu.” – istaknuo je predsjednik MO Ganzberger koji je još izjavio kako je vidljivo kroz sve ove investicije da Grad Našice jednako ulaže u sva svoja naselja.

Karlo Kanis, predsjednik Mjesnog odbora Markovac Našički rekao je kako su u tijeku radovi na pružnom prijelazu koji će poboljšati sigurnost vozača i pješaka te smanjiti vrijeme koje je potrebno da se prijelaz pređe. „Markovac ima dva pružna prijelaza koja ga spajaju s Gradom, a koja nisu bila adekvatno uređena do sada. Radovi na ovim prijelazima su od velike važnosti za sigurnost prometa, posebno za vozače i pješake koji svakodnevno koriste ovaj put. Ovim ulaganjima Markovčani će dobiti jednu sigurnost u prometu koju su godinama tražili. Zahvaljujemo se Gradu Našicama i Ministarstvu unutarnjih poslova na financiranju ovih projekata.”

Pročitajte još