Našički vrtićanci i ove godine obilježili dan sjećanja na poginule branitelje

Dječji vrtić „Zvončić” Našice njeguje ljubav prema Domovini, a njegovanje te ljubavi ne događa se samo na današnji dan nego tijekom cijele godine. Tako su danas djeca i djelatnici Dječjeg vrtića „Zvončić” posjetili spomen obilježje Uskrsla Hrvatska u čast poginulim braniteljima. Ondje su položili vijence i zapalili svijeće uz predsjednika Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Ivice Lovoševića i ravnateljice Dječjeg vrtića „Zvončić” Snježane Kanđere.

Ovom tradicijom izražavamo zahvalu i pijetet svim našim hrabrim borcima, civilima, žrtvama Domovinskog rata te svima onima koji su položili živote za slobodu naše lijepe Hrvatske. Mi danas, zahvaljujući njima, uživamo u slobodi i moramo te vrijednosti njegovati od malih nogu, a djeca to shvaćaju.” – izjavila je ravnateljica Kanđera zaključivši kako je najbitnije biti čovjek i širiti ljubav.

Nakon što su vrtićanci zapalili svijeće i minutom šutnje odali počast poginulim hrvatskim braniteljima okupljenima se obratio predsjednik Udruge Ivica Lovošević koji je podsjetio na važnost Domovinskog rata. Možemo slobodno reći kako je današnji dan najvažniji dan za branitelje našičkog područja jer danas slavimo njihove zasluge i žrtvu kao i Dan pobjede nad tzv. JNA. Naša udrugu već dugi niz godina ima odličnu suradnju s Dječjim vrtićem „Zvončić” Našice, a tako će, nadam se, zauvijek i ostati.” – istaknuo je predsjednik Lovošević. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još