Našički planinari održali redovnu izvještajnu skupštinu

U društvenim prostorijama Planinarskog društva „Krndija” iz Našica smještenim u Londžici, ovog je vikenda održana redovna godišnja skupština. Na njoj je prisustvovao veliki broj članova, a kompletna skupština je održana u vrlo ugodnom ozračju s jednoglasnim donošenjem odluka. Predsjednik Vladimir Paljević na početku je pozdravio sve članove i goste dok je potpredsjednica Dragica Kopecki podnijela Izvještaj o radu u 2023. godini.

„Danas smo održali skupštinu na kojoj smo predstavili sve aktivnosti i rezultate našeg rada u protekloj godini, koja je bila izuzetno bogata i uspješna za naše društvo. Tijekom 2023. imali smo oko pedeset izleta i četrdesetak radnih akcija, pri čemu smo poseban naglasak stavili na organizaciju izleta diljem Hrvatske. Aktivno smo podržavali manifestacije naše prijateljskih društava u zemlji te smo, također, proširili svoje aktivnosti izvan granica Hrvatske. Ponosno ističemo organizaciju tradicionalnog Antunovskog piknika, koji se održao 31. put, a prvi put smo organizirali Dane otvorenih vrata. Cilj nam je bio privući nove članove i mlađe generacije te smo se trudili približiti naš rad široj javnosti. Ove godine planiramo nastaviti s tom idejom kako bismo promovirali našu planinarsku kuću i aktivnosti.

Posebno smo ponosni na posjećenost Planinarskog tjedna na kojem smo imali priliku čuti inspirativne priče naših planinara od kojih ću izdvojiti Hrvoja Tržića. On je podijelio svoja iskustva s ekspedicije na Kilimandžaro dok su ostali predavači govorili o važnosti očuvanja šuma i šumarstva. Za nadolazeću godinu planiramo nastaviti s organizacijom izleta i manifestacija, a planiramo posjete inozemstvu. Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti istraživati nove planinarske destinacije i što ćemo nastaviti promovirati ljubav prema prirodi i aktivnom životu u planinama.” – izjavila je potpredsjednica Kopecki.

Nastavak odlične suradnje Grada Našica i PD “Krndija”

Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je, između ostalog, naglasio odličnu suradnju društva i Grada Našica.

„Prije svega želim izraziti iskrenu zahvalnost Planinarskom društvu „Krndija” na njihovom iznimno uspješnom radu koji se proteže kroz veliki broj godina, a predstavlja pravu riznicu tradicije našeg grada. Ovo društvo s ponosom djeluje već više od stotinu godina, pružajući mnogobrojne aktivnosti koje obuhvaćaju sve generacije naših sugrađana. Njihova prepoznatljivost ogleda se u nizu organiziranih izleta te aktivnom sudjelovanju na raznim događanjima u Našicama.

Posebno bih istaknuo prošlogodišnje Dane otvorenih vrata, gdje su nam na vrlo edukativan način prezentirali svoju opremu, sigurnosne mjere te pristup planinarenju. Njihova prisutnost na obrazovnom polju također je značajna, a ističem vrlo aktivnog člana Hrvoja Tržića koji je prošle godine održao niz predavanja, dijeleći iskustva sa svojih atraktivnih putovanja našim sugrađanima. Ovom prilikom želim se zahvaliti predsjedniku gospodinu Paljeviću, kao i svim članicama i članovima udruge, na njihovom predanom radu. Želim im još mnogo uspješnih godina djelovanja, te se nadam nastavku njihove izvrsne suradnje s građanima naše zajednice.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba, a direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler i Nikola Antolović, predsjednik Športske zajednice Grada Našica su se pridružili lijepim željama te su najavili daljnju podršku našičkim planinarima.

Blagajnik Vedran Markovčić podnio je financijski izvještaj za 2023. godinu, Lidija Kopecki, podnijela je izvještaj o radu sekcije sv. Bernarda u prošloj godini i plan rada za 2024., dok je tajnica Katarina Marks iznijela plan rada društva za 2024. godinu. Tako se u planu među istaknutim aktivnostima u ovoj godini nalazi i organizacija markacističkog tečaja u travnju tijekom kojeg će društvo primiti oko 40 planinara. Isto tako, dodijeljena su i priznanja, a njih je istaknutim članovima uručio Tihomir Kolembus. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još