Našički osmaši na terenskoj nastavi u Vukovaru

Ovog su ponedjeljka učenici osmih razrednih odjela posjetili grad Vukovar u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“. U terenskoj nastavi sudjelovalo je pedeset troje učenika u pratnji razrednica Branke Turza, Nataše Kruljac i Sandre Hvizdak.

Učenici su na put krenuli u 6.30, a u Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar stigli oko 8 sati. Poslije doručka prisustvovali su predavanju na temu Domovinski rat. Uslijedio je posjet memorijalnim mjestima Domovinskog rata (Mjesto sjećanja „Vukovarska bolnica 1991“, Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – put spasa, Ovčara – spomen dom i masovna grobnica, Velepromet i Borovo Commerce te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata). Učenici su potom obišli muzej unutar vojarne, repliku koncentracijskog logora te vojna vozila koja se nalaze u dvorištu vojarne, navode iz škole.

Oko 14 sati uslijedila je stanka za ručak, Škola mira i kviz znanja. U poslijepodnevnom dijelu programa učenici su obišli Muzej vučedolske kulture i Muzej grada Vukovara te Crkvu sv. Filipa i Jakova. Posljednje odredište bio je Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva. Svojim kućama učenici su se vratili oko 20.30.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Pročitajte još