Prijateljska nogometna utakmica „Stop nasilju na nogometnim igralištima“

pol8_9_1a

Suci NS Našice – PP Našice 3:1 (0:0)

Feričanci – SRC Marko Bilandžić. Gledatelja 20.

Glavni sudac Nebojša Božiček, Pomoćni suci Filipić, Flantak.
Strijelci: 1:0 – M. Horvatek (60), 1:1 – Žigić (65), 2:1 – Antolović (75) sa 11m, 3:1 – M. Sekula (79).

Suci NS Našice: Bančić, I. Feldi, M. Kapraljević, Antolović, Vulić, Bužačić, M Horvatek, H. Horvatek, Dendis, M. Sekula, Brkić (još su igrali D. Jurić, Libić, Oreški, Filipić, Vidić).

PP Našice: Galić, Čavajda, Kovačić, Kiralj, Prišć, Keglević, Bodakoš, Žigić, Zovko, Marić, Dudek (još su igrali Knežević, Kubaša, Katić).

Na igralištu Feška u Feričancima odigrana je prijateljska nogometna utakmica nogometnih sudaca NS Našice i djelatnika Policijske postaje Našice. Odigrana je pod parolom „Stop nasilju na nogometnim igralištima“. Bila je do kraja neizvjesna a pobjednik je odlučen krajem drugog (igralo se 2×40) poluvremena.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/8/v1{/gallery}

Utakmica je odigrana s ciljem promicanja bavljenja sportom kako mladih tako i svih ostalih osoba, te u sklopu provođenja preventivnog projekta pod nazivom „Budi navijač, a ne razbijač“, koji je nastavak projekta „Stop neredima na nogometnim terenima“ koji je namijenjen predstavnicima županijskog nogometnog saveza, predstavnicima nogometnih središta s područja županije osječko-baranjske, te odgovornim osobama nogometnih klubova i njihovim članovima.

Dogovorom između Zbora nogometnih sudaca – Našice i Policije u zajednici, Policijske postaje Našice te Odsjeka prevencije, PU osječko-baranjske, pokušalo se i na ovaj način suprotstaviti problemu nasilja na športskim terenima, te spriječiti svaki oblik nereda i nasilja veznih uz sport.

Svrha preventivnog projekta, pa tako i samog odigravanja ove nogometne utakmice je povećati razinu svijesti sudionicima i posjetiteljima sportskih natjecanja i ostaloj javnost, a posebice navijačima na nogometnim utakmicama, o posljedicama negativnog ponašanja na sportskim natjecanjima s naglaskom na nogometnim utakmicama, čime bi se doprinijelo sigurnosti svih sudionika sportskih natjecanja, a samim time i smanjenju nereda na sportskim natjecanjima.

S početkom odigravanja nogometne utakmice razmijenjeni su prigodni pokloni, a predstavnicima Zbora nogometnih sudaca – Našice su od strane Policije u zajednici uručeni i primjerci promotivnog edukativnog letka izrađenog u svrhu provođenja preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“, koji među ostalim upućuje na zakonske odredbe kojima se osigurava sigurnost gledatelja, natjecatelja i svih drugih sudionika športskih natjecanja.

(Tekst&Foto: Marko Marić i Srećko Sobodić)

Pročitajte još