Našice – Završio malonogometni Božićni turnir – Pobjednici GURAVCI

bozicni8_1_1a

Božićni malonogometni turnir „Našice 2011/12“ završio je utakmicom u kojoj su Guravci-Vidik d.o.o. deklasirali ekipu Cafe Bar Tončo iz Strizivojne. Prije finala odigrane su utakmice mladih i veterana za poredak od prvog do četvrtog mjesta. 

Na kraju turnira „poslastica“ za gledatelje, od kojih je većina punih sedamnaest dana pohodili dvoranu Kralja Tomislava. Na finalu ih je bilo blizu tisuću. Sastale su se dvije vrlo dobre ekipe, Cafe bar Tončo, koja je prethodnih deset utakmica prikazivala odličan nogomet, i Guravci-Vidik koji su se, za razliku od prvog, u drugom krugu dosta mučili (Motičina, Auto škola Cilj, PSC Opel) ne bi li prošli u četvrtfinalu. A i tu su na penale dobili prošlogodišnjeg pobjednika Džezere. U polufinalu bila je to sasvim druga ekipa, bez većih su problema (3:1) pobijedili su Auto školu Cilj a u finalu (5:1) deklasirali Cafe bar Tončo. Time su im uzvratili za (0:3) poraz koji su doživjeli u drugom krugu. Nakon rečenih „turbulencija“ posložili su dvije dobre utakmice i potpuno zasluženo ponijeli titulu najbolje ekipe devetog našičkog turnira.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/1mjesec/8c/v1{/gallery}

Guravci-Vidik: Banović, Brkić, Stuparić (2), Kresoja, Horvatek, Paljević, Torčić (1), Lukačić, Pinter (2), Brkanić.

Cafe Bar Tončo: Dragić, I. Degmečić, Veverac, Degmečić, Leutarević, Vukosavljević (1), Z. Vragolović, Udovčić, D. Dragolović, T. Čamber, S. Čamber.

Za treće mjesto godišta 97′  CF Sepetari su (3:0) pobijedili Bile tiče, kod 95′ godišta Markovac City je (5:2) bio bolji od ekipe Auto Lijić. Za prvo mjesto (97′) igrali su Škola nogometa Fešk Kamenolom Gradac i Našk. Nakon zanimljive igre, i do kraja neizvjesnog (2:1) rezultata, pobijedio je Našk. Dobar nogomet prikazali su i dvije godine stariji BC Tim i No Limit, (4:2) pobijedio je BC Tim.

bozicni8_1_3a

Po završetku utakmica mladih predsjednik Športske zajednice Grada Našica Josip Pavlus i našički gradonačelnik Krešimir Žagar uručili su priznanja, odličja i športsku opremu najboljim ekipama i pojedincima. Za najboljeg igrača godišta 97′ proglašen je Sven Suk, najbolji je vratar Petar Mikšić (obojica Našk) a najbolji strijelac je Josip Čikvar (Škola nogometa Fešk Kamenolom Gradac) sa 7 pogodaka. U kategoriji 95′ najbolji igrač je Deni Orešković (BC Tim), najbolji vratar je Marko Gajski (No Limit) a najbolji strijelac Tomislav Kraljik (BC Tim) sa 11 pogodaka.

Našk: Mikšić, Jurić (1), Mataija, Brkić, Lukačević, Bilogravić, Kopi, Milanović (1), Suk, Vuzem, Hanižar, Ćosić.

Škola nogometa FEŠK Kamenolom Gradac: Matoković, Šundalić, Runje, Filipović, Tepeš, Zeba, Barišić, Klanica, Jukić, Pavlović, Čikvar (1).

BC Tim: Gvozdanović, Orešković (1), Mihaljević, Knežević, Bibić (1), Vučemilović (1), Ciboci, Kovačević, Kraljik (1).

No Limit: Gajski, Kunštek, Brus, Jančić, Jantula (2), Mandić, Ganzberger, Zdravčević, Krajina, Maras.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/1mjesec/8c/v2{/gallery}

bozicni8_1_4a
U poretku seniora od prvog do četvrtog mjesta priznanja, športska odličja i novčane nagrade ekipama i pojedincima uručili su predsjednik zajednice Josip Pavlus, gradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednik Mjesnog odbora Hrvoje dr. Šimić i gradski vijećnik Slavko Vukšić. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vladimir Torčić, najbolji vratar je Marijo Banović (obojica Guravci-Vidik d.o.o.) dok je Vladimir Vukosavljević (Cafe bar Tončo) najbolji strijelac sa 22 pogotka.
bozicni8_1_5a
{gallery}Slike_tekstovi/2012/1mjesec/8c/v3{/gallery}
bozicni8_1_40
{gallery}Slike_tekstovi/2012/1mjesec/8c/v4{/gallery}
Utakmica veterana za treće mjesto između Vile Đakovo i Batude Kalinovac nažalost nije odigrana. Na parketu se pojavila trojica igrača Batude Kalinovac (Bogdanić, Šundalić, Kovačević) pa organizatoru nije preostalo ništa drugo osim da susret registrira u korist Đakovčana. U finalnoj utakmici TIN Gradnja je odlično počela protiv Kamenoloma Gradac. Povela je no na kraju je morala čestitat boljoj ekipi Kamenoloma Gradac.

bozicni8_1_2a

{gallery}Slike_tekstovi/2012/1mjesec/8c/v5{/gallery}

Isto kao i kod mlađih kategorija najboljima su uručena priznanja i novčane nagrade, Za najboljeg igrača proglašen je Miroslav Korbar, najbolji vratar je Ivica Knećević (obojica Kamenolom Gradac) a najbolji strijelac Mario Kubaček (TIN Gradnja) sa 4 pogotka.

Kamenolom Gradac: Knežević, Stošić, Lijić, Jurešić, Abičić, Ćosić (1), Hršak, Kovačević, Korbar (2), Ćorluka, D. Vukšić, Marunica.

TIN Gradnja: Suk, Zavada, Kubaček (1), Milanović, Tonković, Krištofik, Kanis, Đomešić, Lazar.

mladi10_1_1a

mladi10_1_1a

{gallery}Slike_tekstovi/2012/1mjesec/8c/v6{/gallery}

Za kraj treba reći da je, zahvaljujući djelatnicima Policijske stanice Našice, koja je i sama na turniru imala veteransku ekipu (Policija u zajednici), gledateljima na ulasku u dvoranu uručen letak s porukom „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Navijaj bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja“.

Na našičkom su se turniru gledatelji tako i ponašali. (Srećko Sobodić)  

Pročitajte još