Našice – Nogomet – Našk – Olimpija 1:1 (1:1)

nogomet4_3_1a

Prije početka utakmice Naška i Olimpije minutom šutnje odana je počast preminulom Branku Horvatinu, nekadašnjem vrataru Naška i treneru nekoliko klubova s našičkog područpja, među kojima i Naška.

nogomet4_3_2a

Najavljena očekivanja da će Naškovci ostvariti pobjedu nisu se ispunila. A počelo je više nego dobro. Nakon obostranog ispitivanja prva prigoda i vodstvo Naška.  Vuka je prešao dva bivša suigrača iz Olimpije, loptu dodao u sredinu do mladog Ćosića koji je šutira u mrežu nemoćnog Pavića. No Olimpija, znatno oslabljena u odnosu na prvi dio sezone, se nije predavala. Uspostavila je ravnotežu i nekoliko puta (Živković, Tabak) ozbiljnije priprijetila. S druge strane Horvatek odlično šutira ali Pavić loptu vršcima odbija u korner. Dvije minute kasnije (38.) lopta je ubačena na glavu Ćosića koji je iz izgledne pozicije šutira kraj desne stative. Minutu prije kraja poravnanje rezultata. Iz igre je ispao Andraković, lopta je ubačena na visinu kaznenog prostora gdje Šulava nije stao u blok. Đikić nisko po zemlji loptom pogađa lijevi kut našičkih vratiju.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/3mjesec/3/v1{/gallery}

Iako se očekivalo da Našk drugo poluvrijeme promijeni igru (u vezi je sve je spalo na mladog Ćosića) i da odustane od igre s četiri stopera (Hvizdak, Pajić, Hečimović, Andraković), prva zamjena uslijedila je u šezdesetšestoj minuti. U igru je umjesto Šundalića ušao mladi Gašparić, inače jedan od ponajboljih igrača u prvom dijelu prvenstva. No nastavilo se s ubacivanjem lopte prema isturenoj trojci što je visoka obrana Olimpije lagano zaustavljala. Ne može se ne reći da Našk nije vršio pritisak prema vrlo dobrom Paviću, imao je nekoliko udaraca iz kuta, nekoliko slobodnjaka pa i prigoda (Ćosić, Pajić) za pobjedu. U takvoj igri, na sreću, dva su protunapada Olimpija završila bez realizacije.

Što reći za kraj, idealno vrijeme i dobar odaziv gledatelja koji su pomalo razočarano napustili gradski stadion. S obzirom na dovođenjem pojačanja, i angažman novog trenera, očekivali su znatne pomake u igri u odnosu na prvi dio sezone. Nažalost vidjeli su da nešto ne valja, Našk nema igru, igra s četiri „stopera“, trojicom u sredini i isto toliko napadača. Oni koji su to po zamisli trenera trebali odraditi djelovali su dosta zbunjeno, kao da prvi puta igraju u takvom sustavu. No da ne ulazim u domenu stručnog dijela, i da ne dijelimo lekcije (za to treba biti obrazovan), ostaje činjenica da nešto nije bilo dobro. Dva „planirana“ boda su izgubljena. A s njima bi Našk preskočio prvu stepenicu (Lipik).

3. HNL Istok, 16. kolo
Našk – Olimpija 1:1 (1:1) 

Našice – Gradski stadion.
Gledatelja 200.
Glavni sudac Adam Šovakov (Gajić).
Pomoćni suci Kristijan Kovač (Beli Manastir), Manuel Jugović (Osijek).
Četvrti sudac Miro Karlović (Valpovo).
Delegat Zvonko Polić (Pleternica).
Strijelci: 1:0 – Ćosić (18), 1:1 – Đikić (44).
Opomenuti igrači: Horvatek (Našk), Rudan, Bilandžija, Tabak, Novoselić (Olimpija).

Našk: Knežević, Pajić, Šundalić (od 66. Gašparić), Andraković, Kubaček, Šulava (od 83. Pavličić), Ćosić, Horvatek (od 77. Tomaš), Hvizdak, Vuka, Hečimović.
Trener Zoran Mandić.

Olimpija: Pavić, Bilandžija, Grandić, Radovanović, Bešlagić (od 19. Šimić), Špoljarić (od 90. Gajić), Tabak, Živković, Đikić, Novoselić (od 86. Alerić), Rudan.
Trener Zvonko Knez.

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još