Našičanin Danijel Fak osvojio vrhunsko drugo mjesto na FERIVI polumaratonu u Osijeku

polumaratonferivi

polumaratonferivi

Danas je u osunčanom Osijeku održan 11. Osječki FERIVI polumaraton, a glavni organizator je bio Maraton klub Hrvatski sokol Osijek, dok su suorganizatori bili Atletski klub Slavonija-Žito Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Školski sportski savez grada Osijeka. Vrijeme je stvarno bilo više nego odlično, kako za natjecatelje kojih je bilo preko 500 u polumaratonu, a tako i za sve ostale sudionike kraćih utrka pa i za sve druge posjetitelje. Tako se u Osijeku s okupilo 904 trkača što je novi rekord u broju sudionika. Nastupilo je dakle 514 polumaratonaca, 219 trkača na 5km i 171 natjecatelj u dječjim utrkama!

svinasicani

Na ovom poznatom polumaratonu nastupio je i veliki broj trkača iz Našica pa su tako iz našeg grada trčali Danijel Fak (2. mjesto), Dubravka Vešligaj (50. mjesto), Krešimir Žagar (58. mjesto), Siniša Malovčak (63. mjesto), Mijo Benković (114. mjesto), Goran Špehar (320. mjesto), Tihomir Kolembus (384. mjesto), Duško Panjković, Damir Raih, Danijel Peršić, Maja Lelić, a bilo je i malenih našičana koji su trčali dječje utrke.

dodjala1

polu2a

Moramo naglasiti kako je Danijel Fak ostvario fantastični rezultat istrčavši polumaraton (21 km) u stvarno brzih 1:13:22 te je tako osvojio ukupno 2. mjesto i srebrnu medalju. Za Danijela možemo reći da je u zadnjih 3 godine koliko se bavi trčanjem iz dana u dan sve bolji i bolji. Naravno, to nije niti toliko čudno s obzirom koliko puno ulaže u sebe i svoju kondiciju jer kako nam je rekao trči i trenira svih sedam dana u tjednu. Isto tako Danijel nam je rekao da će treniranje čak i intenzivirati tako da planira uskoro krenuti sa trčanjem dva puta na dan pa se nadamo da ćemo ga uskoro gledati i na mnogim drugim natjecanjima diljem Europe, a možda i svijeta.  

fak2

„Osobno sam vrlo zadovoljan kako je današnji dan prošao jer su se na ovom polumaratonu nalazili skoro svi najjači trkači, pa je za mene to bio dodatni izazov. Iako nisam neiskusan jer je iza mene već 10 polumaratona i trčao sam u Zagrebu gdje su nastupali trkači Kenijci koji trče vrlo brzo čak 1:03:00, ali ovo je bila prva trka gdje je bila borba između 5 do 6 ljudi. Nas nekoliko je tako sve do 15 ili 16 kilometra išlo zajedno i bilo je smo pitanje tko će izdržati i tko će otpasti. Ja sam super zadovoljan što sam se na svoju inicijativu pojačao tempo te se tako riješio četvorice trkača, a petog sam uspio dobiti u samom finišu, dva do tri metra prije cilja. Baš zbog toga, to mi je vrhunski doživljaj što se tiče trčanja. Ispred mene je samo bio mađarski profesionalac Tamás Nagy, prošlogodišnji pobjednik i rekorder Osječkog FERIVI maraton sa rezultatom od 1:09:01 koji je ujedno i popravio svoj dosadašnji rekord. Dobio sam neke trkače koje sam mogao samo sanjati do sada. Isto tako naglasio bih kako sam zadovoljan i sa rezultatima ostalih trkača iz Našica jer nitko od njih nije podbacio i stvarno se možemo pohvaliti da u Našicama imamo odlične trkače.“ – rekao je naš najbolji Danijel Fak.

fak

Nekoliko riječi i dojmova poslije utrke rekla nam je naša sugrađanka Dubravka Vešligaj kojoj je rezultat iznosio 1:26:42 i koji joj je ujedno donio i 7 mjesto od natjecateljica ovog polumaratona, dok je sveukupno zauzela 50. mjesto. Dubravka se trčanjem ozbiljno počela baviti prije nekih 5 godina, a treninzi su joj također svakodnevni kao i kod Danijela. Moramo također naglasiti da je u Barceloni u maratonu prije dva tjedna, Dubravka ostvarila stvarno vrhunski rezultat, jer je od 20.000 natjecatelja od kojih je jednu trećinu činile ženske trkačice, osvojila visoko 6 mjesto.

dubravka

„Osobno nisam zadovoljna ovim rezultatom, ali vjerojatno je i uzrok slabijem istrčanom vremenu i moj nastup na maratonu od prije dva tjedna jer organizam traži još odmora. Ipak osvojila sam drugo mjesto u kategoriji, a otrčala sam stvarno najbolje što sam mogla u ovom trenutku. U konačnici, ako malo pogledam, ovo mi je bio u stvari trening nakon maratona. Svakako moram izdvojiti rezultat koji je ostvario Danijel Fak te mu čestitati jer on iz utrke u utrku stvarno dokazuje da je jedan od najdominantnijih trkača u Hrvatskoj. O tome najbolje govori i ovaj današnji rezultat gdje je dobio najbolje trkače iz naše zemlje. Od budućih planova istaknula bih državno prvenstvo u maratonu u mjesecu svibnju,  koje će se održati u Zadru i tamo očekujem osvajanje jedne od medalja.“ – rekla je Dubravka Vešligaj.

 

kreso

polu11

Kompletnu listu možete pogledati ovdje:

http://osjeckiferivipolumaraton.com/wp-content/uploads/2015/03/2015_21km_sveukupno.pdf

kompletnu galeriju slika možete pogledati ovdje:

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/3mjesec/29/v1{/gallery}

Pročitajte još