Nogomet – 3. HNL Istok, 20. kolo – Našk – Lipik 0:0

nask31_3_1a

„Derbi“ začelja Naška i Lipika završio je bez pogodaka. Premda su gosti u Našice došli oslabljeni borbenom igrom zasluženo su odnijeli bod. Našku ostaje žal za nekoliko promašenih prigoda, da su ih iskoristili bodovno bi se poravnali s Lipikom. Na kraju moraju biti zadovoljni jer je najzreliju prigodu utakmice promašio Majdandžić polovicom (72′) drugog dijela.

Nakon desetak minuta ispitivanja snaga Pavličić se našao u idealnoj poziciji ali je lopta završila pokraj lijeve stative. Gotovo u istoj poziciji bio je i sedamnaest minuta kasnije. U tridesetoj minuti prigoda Horvateka koji se našao na nekih pet/šest metara od vratiju Lipika. Umjesto da loptu šutira u suprotni ugao vraća je u „peterac“ iz kojeg je obrana Lipika izbija izvan kaznenog prostora. Sedam minuta kasnije polu prigoda Lipika ali lopta odlazi kraj desne stative. 

Na početku drugog dijela u duelu A. Korenike i Hečimovića pobjednikom je izašao Korenika, na sreću lopta je završila kraj lijeve stative.  U 62. minuti Kubaček prima dubinsku loptu od Andrakovića i iz dobre prigode loptu šutira u gol aut. Minutu iza najizglednije (73′) prigode utakmice slobodnjak s desne strane za Lipik. Vratar Knežević krajnjim naporom loptu izbija u korner. Petnaest minuta prije kraja lopta je u mreži Lipika. Nažalost Horvatek je bio u zaleđu. Sedam minuta prije kraja mladi vratar Bendelja loptu upućenu iz neposredne blizine od Kubačeka šalje u korner.

Do kraja susreta Našk je pokušavao sve ne bi li došao do pogotka. Bilo je to stihijsko  ubacivanje visokih lopti u kazneni gdje je obrana Lipika to bez problema rješavala. Sve u svemu bila je to utakmica koju treba što prije zaboraviti, ovakvom igrom se ne može doći do pobjede. Nažalost Našičani su i ovog puta razočarali gledatelje koji su se i ovog puta okupili u lijepom broju.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/3mjesec/31a/v1{/gallery}

Nogomet – 3. HNL Istok, 20. kolo –  Našk – Lipik   0:0

 

Našice – Gradski stadion.
Gledatelja 150. 
Glavni sudac: Krešimir Grgurević (Slavonski Brod).
Pomoćni suci: Zvonko Severinac (Nova Gradiška), Tomislav Katinić (Slavonski Brod).
Četvrti sudac: Hrvoje Pavličić (Đakovo).
Delegat: Petar Sokić (Nova Gradiška). 
Opomenuti igrači: Damir Andraković (Našk), Elvis Bendelja, Valent Milas (Lipik).
nask31_3_2a

 

 

Našk: Knežević, Ivković, Šundalić, Andraković, Pavličić (od 77. Orešković), Kubaček, Šulava, Galinec (od 46. Hvizdak), Ćosić (od 62. Tomaš), Horvatek, Hećimović. 
Trener Branko Marček.

 

 

Lipik: Bendelja, Milas, Krenek, Poletto, Melnik, S. Korenika, Majdandžić, Šimunović, A. Korenika (od 90. Brisinello), Podunavac (od 86.Bok), Rocha De Oliveira (od 79. Ajman). 
Trener nema.

 

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još