Našice – Povodom DANA POLICIJE policijski službenici obišli djecu u vrtiću

Policija u zajednici, Policijske postaje Našice, povodom obilježavanja DANA POLICIJE, u dogovoru sa djelatnicima Dječjeg vrtića "Zvončić"

Policija u zajednici, Policijske postaje Našice, povodom obilježavanja DANA POLICIJE, u dogovoru sa djelatnicima Dječjeg vrtića “Zvončić” u Našicama organizirala susret policijskih službenika sa djecom polaznicima vrtića.

Susretom su obuhvaćeni svi polaznici dječjeg vrtića, a kroz razgovor i vježbe sa djecom pokušava se stvoriti veća sigurnost djece u prometu i uspostaviti prijateljski odnos na relaciji djeca – policijski službenici. Isto tako na spomenuti način pokušava se djecu osposobiti za lakše snalaženje u svojoj okolini u kojoj je promet sastavni dio te obogatiti iskustvo djece pravilnim predodžbama i doživljajima u svijetu oko sebe.

Cilje preventivnog projekta je smanjenje broja nastradale djece u prometu, senzibiliziranje javnosti za probleme stradavanja djece u prometu, poduzimanje svih potrebitih mjera za sigurnost djece u prometu.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/27/v2{/gallery}

Nadalje, prilikom susreta s djecom prezentirana su policijska službena vozila osobni automobil, kombi vozilo za policijske službenike za obavljanje očevida prometnih nesreća, policijske moped i policijski službeni motocikli. Polaznici dječjeg vrtića obišli su i upoznali policijska vozila te su im policijski službenici pojasnili rad policije prilikom obavljanja pojedinih službenih zadataka.

Suradnja policije sa djecom polaznicima dječjih vrtića nastaviti će se i ubuduće provođenjem ovoga projekta koji se bavi prometnim odgojem djece predškolske dobi, jer je i sam cilj preventivnog projekta da se djeci predškolske dobi stalnim i intenzivnim radom realizirali ciljevi i zadaci koje smo postavili.

Marko Marić – Policijska postaja Našice, Policija u zajednici

Pročitajte još