Našice – Najava – Program Dječjeg tjedna

Pod sloganom "Ljubav djeci prije svega !" i  "Odrasli, čujte i naše mišljenje!" u Našicama od 1. do 7. listopada  2012.o bilježit će se Dječji tjedan.

Pod sloganom “Ljubav djeci prije svega !” i  “Odrasli, čujte i naše mišljenje!” u Našicama od 1. do 7. listopada  2012.o bilježit će se Dječji tjedan.

Dječji tjedan obilježava se diljem svijeta svake godine u prvom tjednu listopada, a u Hrvatskoj se održava preko 60 godina s ciljem usmjeravanja pozornosti odraslih na potrebe i prava djeteta, posebice položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se. Ova tradicionalna međunarodna manifestacija u Našicama održava se u organizaciji Društva “Naša djeca” Našice, Grada Našica, Osnovne  škole Dore Pejačević i OŠ kralja Tomislava, te Dječjeg vrtića “Zvončić”.

Predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić pozvala je sve građane da se uključe i sudjeluju u događanjima, istaknuvši da Dječji tjedan nije samo za djecu, već je namijenjen i odraslima, te da djecu treba slušati, jer imaju odlične ideje i prijedloge za bolji život. Naglasila je da su trajni ciljevi Dječjeg tjedna usmjeriti pozornost najšire javnosti prema pravima, potrebama i mjestu djece u društvenoj zajednici, organizirati posebno i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski i društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Djeca će tijekom tjedna imati pregršt događanja u školama i vrtiću,a jedan dio programa organizira već tradicionalno DND Našice. Riječ je o crtanju kredama na pločniku koji će se održati u utorak 2.listopada  s početkom u 10.30 sati kada će djeca Dječjeg vrtića “Zvončić” raznovrsno oslikati

pločnik u središtu grada, a pridružit će im se i učenici 3 razreda OŠ Dore Pejačević oko 11.30 sati. Isti dan  dvorište svoje škole oslikat će kredama i učenici OŠ kralja Tomislava.

Već tradicionalno članovi  Dječjeg foruma  DND-a Našice s voditeljicama Ružicom Belunjak  i Anom Govorko te  predsjednicom DND-a Darijom Vlajnić posjetit će gradonačelnika te iznijeti odlične ideje za bolji život mališana u našem gradu.

U sklopu Dječjeg tjedna u organizaciji Radio Našice i DND-a Našice, a pod pokroviteljstvom Mjesnog odbora Grada Našica učenici Osnovnih škola pogledat će dvije kino predstave  Hrabra Merida i Step up.
tjedan27_9_2a

Pročitajte još