Našice – Održana izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Našice

vatrogasci26_3_1a

U prostorijama DVD-a Našice održana izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Našice. Sjednica je započela državnom himnom, himnom vatrogasaca te minutom šutnje za sve preminule vatrogasce ovoga kraja. Sjednicu je vodio Vlatko Gašić predsjednik  vatrogasne zajednice koji je među ostalim podnio izvještaj o radu u prošloj godini. U izvještaju je napomenuo kako pod vatrogasnom zajednicom radi 1231 vatrogasac podijeljenih u 19 vatrogasnih društava. Od tog broja 620 je operativnih članova dok je 200 u pričuvi. Djeluju na području 44 naselja sa preko 30 tisuća stanovnika. Za prošlu godinu je istaknuo kako je bila izrazito naporna sa ukupno 153 požara i 19 raznih tehničkih intervencija.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/3mjesec/26/v2{/gallery}

Na sastanku je spomenuto kako je nažalost već vidljivo kako će i ova godina biti u istom tonu po broju požara jer se već u prva tri mjeseca broj požara  popeo na čak preko 70-tak.

Plan i program za 2012. godinu podnio je predsjednik DVD-a Našice Zvonko Ljubljanović, dok je financijsko izvješće za 2011. i financijski plan za 2012. godinu iznio Zdenko Cingel.

Na sastanku su uz delegate vatrogasnih društava bili prisutni razni gosti iz Našica ali i susjednih općina, pa tako uz gradonačelnika Krešimira Žagara, tu su bili Berislav Hengl pročelnik županijske vatrogasne zajednice, Mirko Jurčević donačelnik općine Feričanci, Ružica Mikičić predsjednica općinskog vijeća Donje Motičine, Đuro Sebal donačelnik općine Podgorač, Miroslav Čukić donačelnik općine Koška.

vatrogasci26_3_2a

Pročitajte još