Našice – Trener Naška Branko Marček o utakmici u Belišću i sutrašnjoj s Croatijom

trening23_5_1a

Moguć opstanak u ligi !

Nogometašima Naška konačno je uspjelo osvojiti bod na strani. U nekoj varijanti, da u zadnja dva kola osvoje isti broj bodova kao Lipik i da iz treće lige ispada dva kluba, im to daje nadu u mogući opstanak. Da se podsjetimo Našk dočekuje Croatiju i zadnje kolo ide Slaviji dok Lipik dočekuje Slaviju i ide Olimpiji. No kalkulacije, pogotovo kada je neizvjestan ostanak Marsonije i ulazak prvog BSK-a u drugu ligu, su jedno a stvarnost drugo.

U subotu u Belišću osvojen je prvi proljetni bod u gostima. Kako je to izgledalo?

Bila je to izuzetno teška utakmica u kojoj je trebao pozitivan rezultat (i bod je) protiv visoko plasiranog i dobrog domaćina. Utakmicu smo odigrali u pomalo zatvorenoj formaciji, s udvajanjem Pohižeka (pazeći na Ratkovića) koji je u zadnjih nekoliko utakmica bio izuzetno efikasan. Taktički je to bilo dobro, mislim da smo zaslužili bod koji nam zlata vrijedi.

Odmora nema, sutra Croatija a onda Slavija u Pleternicu. Što i kako?

Točno, na našem terenu igramo važnu utakmicu protiv Croatije koja nam je, pobjedom protiv Lipika, „učinila“ uslugu ali i sebe osigurala. Kalkulacija nema, nadam se nastavku dobrih igara iz Višnjevca (nesretno izgubili u sudačkoj nadoknadi), kup utakmice s BSK-om i ove u Belišću. Samo pobjeda i tri boda nas ostavljaju u igri za očuvanje statusa treće ligaša.

To nam je primarni cilj ove polu sezone, mislim da to i zaslužujemo – zaključuje trener Branko Marček.

 trening23_5_2a

Na slikama: detalji sa zadnjeg treninga koji je pratio predsjednik Valenčak.

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još