Regija – Građanin reagirao prema vozaču s 3,50 promila alkohola

alkohol2_3_1a
Iako se ovo nije dogodilo u Našicama a mi obično pratimo događaje uglavnom iz naše okoline, priopćenje koje smo dobili od policije nas je vrlo zainteresiralo te smo ga prenijeli u cijelosti.
 
Jučer, u Osječkoj ulici u Josipovacu oko 8 sati zatečen je 56-godišnji vozač iz Petrijevaca pod utjecajem alkohola od 3,50 g/kg. Vozač je prethodno skrenuo s glavne ceste na kolni ulaz na kojem se na neobičan način kretao. To je primijetio 55-godišnji prolaznik te mu prišao i uočio da je pod utjecajem alkohola. Nakon što je prolaznik uočio da vozač ima namjeru nastaviti vožnju, izvadio je ključeve iz kontakt brave vozila te pozvao policiju. Vozaču slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu s kaznom od 5 tisuća kuna i oduzimanjem vozačke dozvole na 12 mjeseci.

Ovo nije uobičajeno ali je svakako za pohvalu jer je građanin u ovome slučaju reagirao pozitivno te je sprječavanjem osobe pod utjecajem alkohola možda spriječio i veću štetu ili tragediju. Na ovo možda i ne bi gledalo sa odobravanjem, moramo napomenuti kako je ovo najbolji način ukoliko se želi pomoći osobama koje si dopuštaju opijanje te nakon toga sjedanje za upravljač vozila. 

Pročitajte još