Donja Motičina – Apel za pomoć mještaninu kojemu je cijela kuća izgorjela

apel21_1_1a

Prije nekoliko dana u mjestu Donja Motičina dogodio se požar u kome je mještaninu Mirku Mihaljeviću koji živi u ovom selu izgorjela cijela kuća sa svim što je u njoj bilo. Zahvaljujući prisebnosti u tim trenucima nije bilo većeg zla jer je gospodin Mihaljević uspio izaći na vrijeme van iz zapaljene kuće. U ovoj općini se u ovakvom slučaju ne napuštaju ljudi pa se tako cijelo ovo malo selo želi uključiti te pomoći koliko može.

apel21_1_2aApel za pomoć mještaninu Mirku Mihaljeviću uputio je i sam načelnik općine Željko Kovačević koji je ovom prilikom rekao. “Otvoriti ćemo žiro-račun gdje će svi oni koji mogu i žele pomoći ovom našem mještaninu moći to učiniti putem uplate. Općina Donja Motičina će također dati svoj dio a ovim putem pozivam i sve udruge i ostale ustanove da svi damo svoj obol da se pomogne čovjeku i tako da dođemo do što brže realizacije kako bi se izgradila nova kuća za njega. Sa gospodinom Mihaljevićem ćemo biti u razgovoru zbog veličine kuće te što on još misli da bi bilo dobro napraviti kada se već sve planira raditi iz početka. Čovjeku zaista treba pomoći što prije jer nema krov nad glavom a vremena su teška i još dugo su hladni pred nama. Nadamo se kako će spomenuti žiro-račun biti otvoren već u ponedjeljak te ćemo ovim putem, ali i na svim ostalim medijima pozivati kako mještane Donje Motičine tako i šire svu širu javnost da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji.”- rekao je načelnik općine Kovačević.

DODATAK 25.1.2012. 

Novčana sredstva  za pomoć u gradnji nove  obiteljske kuće Mirku Mihaljeviću možete uplatiti na žiro-račun u Hypo –alpe adria banci broj:  2500009-3103610357

 

Mirko Mihaljević iz Donje Motičine, Matije Gupca 85, od oca Ivana rođen 05.06.1959. godine u Donjoj Motičini.

U familiji je bilo 6. djece i to: Pero, Jula, Jela, Nada, Nevena i Mirko.

Završio je soboslikarsku školu u Zagrebu i jedno vrijeme tamo i radio. Zatim dolazi nazad u Donju Motičinu i zapošljava se u Siman d.d. , današnji Aquaestil Zoljan,  gdje i danas radi. Ima oko 30 godina radnog staža.

Nakon smrti oba roditelja živi sam u obiteljskoj kući, neoženjen.  U  noći 17.01.2012. godine doživio je tragediju svog života,  dogodio se požar  koji su vatrogasci gasili do jutra,  ali nisu uspjeli sačuvati kuću tako da je u potpunosti izgorjela. Mirko je ostao bez ičega pa se na incijativu Općine prikupljaju novčana sredstva kako bi se ova tragedija što prije sanirala.

Molimo Vas da se odazovete i svojom donacijom pomognete akciju izgradnje nove kuće.

 

Pročitajte još