Našice – Pripreme Naška s novim trenerom

trener20_7_1a

Mađarić umjesto Marčeka !

Nakon održane izvanredne skupštine nogometnog kluba Naška, na kojoj je trener Branko Marček potvrdio ranije pisanu i neopozivu ostavku, nova je uprava morala brzo djelovati. Za početak moglo bi se ustvrditi uspješno i učinkovito, novi strateg Naška je iskusni i poznati nogometni stručnjak Stjepan Mađarić „Stipa“, dugogodišnji  trener Belišća (kraće vrijeme bio u Slatini) u kojem je prošao sve selekcije i bio voditeljem škole nogometa.

 Našk je proteklo prvenstvo tavorio na dnu i pri kraju praktički osigurao status trećeligaša. Otkud sada to nezahvalno prihvaćanje momčadi s dna tablice?

Višegodišnja neskrivena (i obostrana) želja suradnje konačno se poklopila, na poziv vodećih ljudi Naška prihvatio sam ovaj izazov. Iz razgovora s njima, pa i usprkos činjenice što je Našk stvarno ispao iz lige (odustajanjem Slobodnice ostao), osjetio sam  jedno pozitivno ozračje. Mislim da grad Našice i Našk (klub duge nogometne tradicije) mora imati stabilnog trećeligaša koji se neće nikoga plašiti i nikoga respektirati. Nakon nekoliko razgovora s odgovornim ljudima, u i oko kluba, takvo sam raspoloženje primijetio i u gradu.

U ligi neće biti ni malo lagano. Kakva je kvaliteta igrača i ima li dovoljno vremena za pripreme ?

Na meni je što prije snimiti stanje. S obzirom na veliku fluktaciju igrača (odlasci-dolasci) moram što prije oformiti ekipu, popraviti psiho-socijalno stanje i postići veće jedinstvo u timu. Trebat će ocijeniti kvalitetu igračkog kadra (posebno novo pridošlih i povrijeđenih), potvrditi trenutno kadrovsko stanje ili predlagati odgovarajuće promjene. Zbog formiranja određenih navika nužno povećati broj utakmica sa slabijim, jednakim i jačim protivnicima. A u prvenstvenim ili kup utakmicama boriti se za što bolji plasman. Cilj je i animirati gledatelje kroz određeni model igre te raditi na stabilizaciji kluba u svim njegovim segmentima.

Pripreme Naška, pod vodstvom novog trenera počinju 16. srpnja (ponedjeljak) s tim da je prvo okupljanje bilo (14-og) u subotu. Uz igrače, istome su nazočili novi predsjednik Oto Dudjak s nekolicinom članova Izvršnog i Nadzornog odbora. Prema kazivanju tajnika Karla Kanisa na popisu je 26 igrača (seniora i juniora) iz proteklog prvenstva. Dio njih je najavio odlazak a neki se (iz opravdanih ili neopravdanih) razloga toga dana nisu pojavili. Za očekivat je da će nova uprava, kao što je brzo djelovala s dovođenjem trenera, iznaći rješenja (u što bržem sređivanju igračkog kadra) kojima će Našk postati prepoznatljiv i stabilan trećeligaš.

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još