Našice – Novi most – Stara staza

most4_9_1a

Jučer u toku dana zvali su nas mještani ulice Vatroslava Lisinskog kako bi izrazili zabrinutost i nezadovoljstvo zbog staze koja već godinama čeka obnavljanje, ali do sada nije bilo pomaka. Radi se o dionici između pekare pa sve do pješačkog mosta prema raskrižju V. Lisinskog i stare zaobilaznice.

Kako su ovih dana radovi na mostu u ulici Vatroslava Lisinskog pri kraju, građane ovog dijela Našica interesira kako to da se u isto vrijeme nije obnovio i stari pješački most kao i staza koja ide do njega. Kako su nam rekli, za vrijeme kišnog razdoblja ali i po snijegu prilaz mostu je katastrofalan jer je staza od mosta prema centru grada u vrlo lošem stanju te je potencijalno opasna. Kada smo obišli taj teren te poslikali stvarno stanje staze mogli smo se uvjeriti u istinitost spomenutoga.

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/4a/v1{/gallery}

 

Vezana vijest…

most4_9_2a

Za vrijeme dok smo obilazili taj dio Našica do nas je došlo nekoliko građana te nas je obavijestilo o još jednoj stvari koja nas je stvarno neugodno iznenadila. Radi se o kanalizacijskom sustavu (ukoliko se to može tako nazvati)  koji ide od kuća u ulici Vatroslava Lisinskog pa sve do našičke rijeke. Kako su nam pokazali građani, iz kanalizacijskih cijevi koje se nalaze odmah do pješačke staze za Veliki park, izlaze otpadne vode te tako putuju kanalom kroz park nekih 150-200 metara prema našičkoj rijeci. Čim zatopli, prema riječima naših sugrađana, smrad se osjeti na sve strane te bude neizdrživo. Mještani postavljaju pitanje zašto se barem taj dio kroz park ne popravi, tj. da se barem postave kanalizacijske cijevi a ne da se ove otpadne vode ovako razlijevaju preko kanala do rijeke.

 

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/4a/v2{/gallery}

 

Dodatak:

(Ova slika nema veze sa spomenutim događajima, ali smo ju napravili jer su lopovi očito ukrali poklopac pa je postavljena preko spužva kako netko ne bi upao u dosta duboku šahtu. Baš nas zanima da li bi ta spužva čemu poslužila?)

 

sahtaili4_9_2012

 

Pročitajte još