Rukomet – RK Nexe pobjednik turnira u Novom Sadu

rknexe19_8_1aa

Vrhunski triler na kraju vrhunskog turnira.

 

RK NEXE – RK „VOJVODINA“  35:33 (30:30, 14:16)
Rukometaši Vojvodine bili su u vodstvu 54 minute, Nexe je tada izjednačio, dvije minute kasnije i prvi puta poveo 29:28. Prednost domaćina bila je i +5.
Mi smo pak poveli 31:29, u 58.minuti, Vojvodina je izjednačila, mi smo ponovno poveli, Vojvodina je ponovno izjednačila, 15-ak sekundi prije kraja. Naš zadnji napad završio je prekršajem na 9 metara i Sliškovićevim udarcem u blok domaćina. Pobjednika turnira rješavali su sedmerci. Po petorica sa svake strane. Franjo Lelić prvi zabija, udarac Stojanovića brani Mate Šunjić. Slijedeći naši izvođači – Ivić, Markotić i Slišković bili su sigurni kao i Jošić, Marjanac i Mitrović kod Vojvodine. Posljednja serija, naš izvođač je Mataija – ako zabije, gotovo je! I zabio je – sigurno i atraktivno. Za veliki zagrljaj i gromoglasno „Inati se Slavonijo“! Nexe je obranio naslov pobjednika. I treći put slavio u pet izdanja Memorijala „Bogdan Rodić“. 
Vedran Mataija počastio je Vojvodinu sa sedam zgoditaka, Slišković je dodao pet, Kozina i Vujić četiri.
Domaćin je imao super raspoloženog Jošića s 11 zgoditaka te Abadžića koji je sakupio 10 obrana.
Najbolji strijelac turnira je Grasu iz Politehnike s 27 zgoditaka, a po izboru stručnoga žirija najbolji vratar je Bojan Perović iz Jugovića, najbolji igrač turnira je Vukašin Stojanović iz Vojvodine.
Domaćin i organizator RK „Vojvodina“ iz Novoga Sada i ove je godine odradila odličan posao. Kapa do poda za sve – smještaj, gostoprimstvo, organizaciju, kompletnu infrastrukturu turnira. Dragi prijatelji, sve je bilo za pet!
(Tekst&Foto: Vjekoslav Mahovlić)
Više o turniru ali i o rukometnom klubu NEXE pogledajte na www.rknexe.hr

Pročitajte još