Uspjeh učenika kralja Tomislava Našice na Internacionalnom likovno-literarnom natječaju Hrvatske kulturne zajednice u Švicarskoj

svica19_6_1a

Na likovno –literarnom natječaju Hrvatske kulturne zajednice  u Švicarskoj, učenici OŠ kralja Tomislava Našice osvojili su tri nagrade.

Na likovnom natječaju  „Moj svijet“ u kategoriji učenika prvog do četvrtog razreda

1. mjesto osvojila je učenica 3.c razreda, Petra Prišć -mentorica joj je učiteljica Jelena Šimunović.

Drugo mjesto osvojila je učenica 4.c razreda, Ivana Keglević a mentorica joj je učiteljica Helena Volner.

Na literarnom natječaju s temom „Što znam o Vukovaru“ u kategoriji učenika petog do osmog razreda 3. mjesto zauzela je učenica Petra Vulić, a njezina mentorica je učiteljica  Branka Turza.

svica19_6_2asvica19_6_3asvica19_6_4a

Učenik 6. b razreda, Jura Perković, tretiran je kao profesionalac i njegov rad je stavljen  u kategoriju radova izvan kategorije i  posvećen mu je poseban prilog na internetskim stranicama Hrvatske kulturne zajednice. Mentor mu je likovni umjetnik Tihomir Maroević. Prirodni talent koji posjeduje već se godinama nadograđuje u slikarskim radionicama. Njegov rad prepoznala je stručna kritika dodjeljujući mu niz nagrada za njegova slikarska ostvarenja.

svica19_6_5a

Svi ovi uspješni učenici na međunarodnoj razini  u Švicarskoj,  bili su za Dan grada Našica kod gradonačelnika,  na  dodjeli  priznanja i nagrada za  postignut  uspjeh.

(Tekst&Foto: Đurđica Zailac)

Pročitajte još