Rukomet – Kasim Kamenica: „U Zagrebu moramo odigrati hrabro!“

kasim17_4_1aa

Prva utakmica Premier Lige za prvaka protiv Karlovačke banke donijela nam je pobjedu i bodove, ali i ostavila prilike za razmišljanje.

 

Treneru, možda u glavama još nismo u potpunosti na domaćoj sceni…

„Gledajući naše posljednje dvije utakmice, s ZG Dubravom u Kupu i Karlovačkog bankom u Premier ligi, vidljivo je da se momčad polako uhodava za ova dva natjecanja. Kažem to prvenstveno zbog činjenice da smo na obje utakmice primili previše golova i smatram da u toj fazi možemo puno bolje što smo i pokazali protiv Magdeburga. 
Uz to privikavanje na drugačije protivnike tu je i činjenica da smo u pauzi između SEHA lige i domaćega prvenstva imali kombinaciju odmora i tjelesne pripreme. Sve to sada treba objediniti u natjecateljsku formu, treba ubrzati igru te finalizirati još neke detalje igre. Uvjeren sam da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje. Podrazumijeva se da i motivacija igrača i njihov pristup svakoj utakmici moraju biti na maksimalno visokom, profesionalnom nivou. Kada se stvore ti uvjeti, mislim da nam neće biti problem ni ubrzani ritam igranja srijeda-subota.“

 

 

Već slijedeće 2.kolo nudi nam poslasticu, derbi prvenstva i utakmicu sa CO Zagrebom u Kutiji šibica…
Dolazi najveći derbi hrvatskoga rukometa za koji ja iskreno nemam nikakav osjećaj. Vidimo svi da je Zagreb u određenim problemima, iako mislim da to neće ostaviti dugoročne posljedice na momčad. CO Zagreb je izuzetno kvalitetna i iskusna momčad s velikim brojem reprezentativaca koji se znaju postaviti na pravi način. Mislim da su imali samo slab dan protiv Vardara u polufinalu SEHA lige, nije to odraz neke dublje krize. Oni se pripremaju za utakmice Lige prvaka protiv Kiela pa im možda ovaj termin derbija i ne odgovara u potpunosti. Ne znam koliki su naši dometi na gostovanju u Zagrebu s obzirom na to da smo posljednje dvije utakmice odigrali izuzetno loše i Zagreb nas je pobijedio s velikom razlikom. No, u tim je utakmicama dominirao i pristup igrača Zagreba koji je bio na nivou utakmica Lige prvaka. Želja mi je da odigramo dobro i hrabro, na potrebnom nivou, dakle bolje nego u te dvije utakmice. Na taj ćemo način potvrditi da je utakmica CO Zagreb – Nexe jedini, istinski derbi hrvatskoga rukometa. Želimo neizvjesnu utakmicu u kojoj ćemo, ako dobijemo priliku, iskoristiti mogućnost za svaki opipljiviji rezultat.“

 

Utakmica CO Zagreb – Nexe igra se sutra, u srijedu 18.travnja u Kutiji šibica s početkom u 18.30 sati. Izravan je prijenos na Drugome programu Hrvatske televizije. 

(Tekst: Vjekoslav Mahovlić)

Više o rukometnom klubu Nexe pogledajte na www.rknexe.hr

Pročitajte još