Regija – Jak vjetar i vatra, kombinacija za požar

pozar_12_3_1a

Vatreni tjedan je očito počeo. Iako smo očekivali veće požare u subotu kada je većina ljudi na poljima ili svojim vinogradima , za požare očito nema pravila. Danas su vatrogasci gasili požar otvorenog prostora u mjestu Lađanska, pored ribnjaka. Brzom intervencijom vatrogasaca izgorjelo je samo oko 2 hektara niskog raslinja uz ribnjak te nije bilo veće materijalne štete. Iako su vatrogasci DVD-a Našice, Lađanske i Jelisavca vrlo brzo stigli na mjesto požara, vatra se brzo proširila uz pomoć vjetra. Ovim putem upozoravamo građane koji se upuštaju u paljenje trave i korova da to nikako ne čine kada je ovako vjetar jak jer u tom slučaju lako postoji mogućnost da se vatra proširi i dalje te da izazove materijalnu ili neku drugu štetu. Na ovu intervenciju je izašla postrojba DVD-a Našice sa 8 vatrogasaca i jednim navalnim vozilom, te postrojbe DVD-a Lilai Jelisavca.

Neslužbeno smo saznali kako je požar također bio i u Zoljanu, ali da je brzom intervencijom tamošnjeg DVD-a ugašen. O kolikom se tamo požaru radi nije nam poznato već ćemo morati pričekati službeni izvještaj policije.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/3mjesec/12a/v1{/gallery}

Dodatak: Još dva požara zabilježena su tokom dana. Jedan u Ceremošnjaku a jedan u Branjevini. Isto tako moramo napomenuti kako se i danas nepoznati mještanin pokušavao igrati sa vatrogascima kada je prijavio kako gori automobil u Jelisavcu. Ipak, nakon nekoliko provjera zaključeno je kako se radi ponovo o lažnoj dojavi tako da do bespotrebnog izlaska na teren ovoga puta nije došlo.  

Pročitajte još