Našice – Tradicionalna radionica rezidbe voćaka

11_3_2012_rezidba_1a

U suradnji Udruge voćara i vinogradara Našice i srednje škole Isidora Kršnjavog u voćnjaku pored škole organizirana tradicionalna radionica rezidbe voćaka na otvorenom.  Prije same rezidbe predsjednik udruge Darko Cerovski je pozdravio sve prisutne koji su se okupili u vrlo velikom broju te su i na taj način pokazali interes za ovim načinom učenja. Predsjednik Cerovski se također zahvalio i ravnatelju srednje škole Željku Filjku što je omogućio da se ova rezidba izvrši na školskim voćkama.

Kao gosti ove radionice bili su predsjednik udruge UPDŠ-a “Slavonika” Osijek magistar Stjepan Galović i njegov sin Toni Galović koji je također iznio kratko predavanje i prikaz tradicionalne proizvodnje pekmeza.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/3mjesec/12/v1{/gallery}

Voćnjak kod srednje škole je kako nam je i sam predsjednik Cerovski rekao idealno mjesto za ovakve radionice jer osim što je lako pristupačan, i što tamo imaju odličan prostor za okupljanje, u njemu se nalaze razne vrsta voćaka koje oni u ovoj kratkoj radionici obrađuju. Ovoga puta vrlo detaljno su rezidbu prikazali članovi udruge Ivica Devald, Jozo Katavić i Branka Grabar Šmehil.

11_3_2012_rezidba_2a

Pročitajte još