Našice ponovno domaćin mladim rukometašima regije „Istok”

 

Danas je u Našicama održano regionalno okupljanje „Istok“ za mlade rukometaše rođene 2008. i 2009. godine. Treninzi su bili podijeljeni u dvije skupine zbog velikog broja rukometaša – bilo je pozvano njih šezdesetak. Na okupljanju su radili regionalni instruktor Boris Lubar uz pomoć svog dugogodišnjeg suradnika Ivana Tomičića. Treba napomenuti kako se ovakva okupljanja održavaju svaka 3 mjeseca u drugim gradovima, a Našice je bilo domaćin današnjeg. Nakon uvodnog dijela treninga mladi rukometaši su podijeljeni po ekipama te su odigrali na dva gola uz izvršavanje zadataka koje su odrađivali u glavnom dijelu treninga.

„Danas smo okupili veliki broj igrača, njih šezdesetak iz generacije 2008. i 2009. godine kako bismo odabrali one najkvalitetnije iz ovog dijela Hrvatske, odnosno regije „Istok”. Podijelili smo ih u dvije grupe po tridesetak igrača i, moram priznati, vidjeli smo dosta zanimljive igre, a pred nama je period s dosta posla kojem se veselimo.” – izjavio je trenere Tomičić.

„Ovo okupljanje smo napravili kako bi se djeca upoznala s nama i našim načinom rada, to jest da vide što se traži od njih i da li mogu ispuniti te kriterije. Također želimo vidjeti njihov rad u klubovima. Zaključak današnjeg treninga je taj da možemo biti jako zadovoljni viđenim jer ima dosta kvalitetnih igrača.” – rekao je trener Lubar te je zaključio kako vrijeme bude odmicalo tako će se, na budućim okupljanjima, iskristalizirati oni najkvalitetniji.

Nakon završenog treninga svi sudionici su upoznati s važnosti sudjelovanja na ovakvim okupljanjima, odnosno kako bi usvojili dodatna rukometna znanja i vještine te kako bi bili praćeni od strane trenera selekcija za sve uzraste.

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još