Našičanin Alen Blažević pun samopouzdanja brani boje Hrvatske

Našice su sigurno jedan od manjeg broja gradova koji se može pohvaliti sa stvarno velikim brojem sportaša i sportašica koji ime svoga grada promiču diljem cijele Europe pa i svijeta.

Činjenica je da smo u pecanju, prije nekoliko godina bili svjetski prvaci, da pokazujemo odlične rezultate na borilačkim terenima te da smo u šahu, tenisu, nogometu, odbojci, streljaštvu i mnogim drugim više ili manje popularnim sportovima među prvima. Naravno, tu je svakako i rukomet koji bi ovoga puta željeli posebno istaknuti.

Rukomet kao sport u Našicama je u zadnje vrijeme stvarno dobio na važnosti, a to niti ne čudi s obzirom da je naš RK Nexe nastupio na velikom broju prestižnih natjecanja diljem Hrvatske i Europe. Rukometom se u Našicama počinju baviti, sada već davne 1956. godine, Gimnazijalci, a već tri godine kasnije osniva se i prvi klub. Više o rukometu u Našicama i povijesti pročitajte na stranicama RK Nexe pod povijest.

Ukoliko se vratimo u ove naše dane, rukomet se velikom broju Našičana “podvukao pod kožu” i kako stvari stoje tako će biti i u narednim godinama. Jedan od onih koji su svoje dječačke dane započeli u Našicama u rukometnom klubu Nexe je i naš Alen Blažević iz milja zvani Čiro, koji ovih dana itekako plijeni pozornost svojim igrama na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Alen, koji uskoro puni 33 godine, je sada već nekoliko sezona igrač Pick Szegeda, točnije od 2012. godine, a kako je i sam rekao najvjerojatnije će tamo i završiti svoju rukometnu karijeru. Svoju profesionalnu karijeru započeo je 2005. godine u RK Gorenje Velenje i nakon tri sezone prešao je u RK Cimos Koper također u Sloveniji. Nakon tih nekoliko godina izbivanja iz Hrvatske vraća se u Našice i započinje igrati za RK Nexe i tu nam ostaje do 2011. godine. Kao što smo već spomenuli, nakon tih nekoliko godina igranja kod kuće odlazi u klub MOL – Pick Szegeda i tamo je do današnji dana. U međuvremenu 2017. godine Hrvatski izbornik Lino Červar prepoznaje potencijal našeg sugrađanina te ga stavlja na popisa hrvatskih reprezentativaca i kao što možemo primijetiti zadnjih dana na ovom svjetskom prvenstvu je u stalnoj postavi. Prvo smo ga mogli vidjeti u nastupu u Osijeku gdje su pred prepunom dvoranom naši slavili protiv Švicarske.

Alen Blažević

Na nama je da i dalje pratimo rukomet, kako ovo Svjetsko prvenstvo, a tako i naš rukometni klub Nexe, a uvjereni smo da će naši rukometaši dati sve od sebe da bi pokazali Europi, ali i svijetu kako iz malih Našica dolaze veliki sportaši i talenti kojima bi pozavidio cijeli svijet.

Pročitajte još