Najmlađi šahisti ŠK Slavonac Našice na prvenstvu Slavonije i Baranje

sah slavoac 1
sah slavoac 1

Najmlađi šahisti ŠK Slavonac Našice nastupili su na pojedinačnom prvenstvu Slavonije i Baranje za kadete i juniore u šahu koje se igralo u Županji. U tri dana natjecanja odigrano je ukupno 9 kola uz tempo igre od 30minuta + 30 sekundi po potezu za svakog igrača. Našičani su nastupili u kategoriji do 11 godina pri čemu je bio odvojen turnir za dječake i djevojčice, a konačni poredak se izdvajao na kategorije do 7, 9 i 11 godina. Ukupno je na turniru sudjelovalo 116 igrača što je jedno od najvećih natjecanja u državi. Organizacija natjecanja je bila na visokoj razini i za svaku pohvalu je trud članova ŠK Sladorana Županja koji su osigurali izvrsne uvijete za igru, a najbolji igrači bili su nagrađeni medaljama i peharima.

Iz ŠK Slavonac Našice je nastupilo ukupno 7 igrača. Na zajedničkom turniru kadeta do 11.g. Patrik Tot je osvojio 5 bodova, Andrija Žiha 4.5 boda, Ivan Miletić 4.5 boda, Marko Trninić 4 boda, Jakov Barić 2.5 boda i Niko Devald 1.5 bod.  Na zajedničkom turniru kadetkinja do 11.g. nastupila je Ema Devald i osvojila 1.5 bod.

sah slavoac 2

Za pohvaliti je odličan rezultat i osvojeno prvo mjesto u kategoriji do 7 godina Ivana Miletića kojemu je uručena zlatna medalja.

Nakon ovog natjecanja pred kadetima je nastavak vježbanja u školi šaha te novi nastupi na kadetskoj ligi koja počinje u travnju.

 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/3mjesec/7/v2{/gallery}

Pročitajte još