Najava utrke “Nexe Croatia Backyard Ultra”

URT „Nexe Team” Našice i iduće godine organizira najtežu i najzahtjevniju utrku koja je uvrštena u kalendar svjetske Backyard federacije. Utrka će se održati 30. 06. 2023. godine na jezeru Lapovac, a ove godine u najavi je dolazak i ponajboljih ultramaratonaca iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Što je Nexe Croatia Backyard Ultra?

Nexe Croatia Backyard Ultra je format ultramaratonske utrke gdje natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara (4,167 milje) za manje od jednog sata. Kad se završi svaki krug preostalo vrijeme unutar sata obično se koristi za oporavak za utrku koja slijedi idući sat. Utrka je eliminacijskog tipa sve dok posljednji natjecatelj ne ostane na stazi.

Ova utrka je zapravo test mentalnih i fizičkih sposobnosti i u njoj ne pobjeđuje najbrži nego najspremniji stoga je idealna za testiranje vlastitih sposobnosti i kao takva dostupna profesionalcima, ali i rekreativcima.

Prošlogodišnja utrka okupila je znatan broj rekreativaca koji su na vlastito iznenađenje premašili sve svoje psihičke i fizičke granice, a nagrada u obliku unikatnog novčića s logotipom utrke trajni je podsjetnik na sudjelovanje u ovom velikom događaju.

Iz URT „Nexe Team”-a Našice ističu da ova utrka nema poraženih, da se svaki natjecatelj koji odustane ispraća s dužnim poštovanjem i aplauzom i da su svi trkači koji se pojave na cilju pobjednici jer svatko je pobjednik tko se suoči s ovakvom vrsta izazova.

Nebitno je da li će se istrčati jedan, pet, ili deset krugova, samo sudjelovanje na ovakvom događaju predstavlja izazov, a trčanje po noći uz jezero Lapovac čija je konfiguracija jedinstvena u svijetu jer krug koji čini 6.706 metara predstavlja prekrasno iskustvo i zato iz URT „Nexe Team”-a Našice pozivaju sve sugrađane, sportaše, rekreativce da budu dio ovog velikog događaja.

Za sve sudionike predviđene su unikatne nagrade kao znak trajnog sjećanja na sudjelovanje, a više o samoj utrci kao i prijavljivanje na istu može se ostvariti putem poveznice: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1739

Pročitajte još