Našice – Pješaci poštujte prometne propise!

policija3_1_1a3.1.2011. Kako smo doznali u Policijskoj postaji u Našicama u proteklom razdoblju od 27.12.2010. do 02.1.2011. tj. u razdoblju novogodišnjeg slavlja

zabilježene su samo 2 prometne nesreće i to sa materijalnom štetom. Jedna je izazvana zbog nepoštivanja prednosti prolaza dok je druga nastala nalijetanjem vozila na psa.

Isto tako u navedenom razdoblju utvrđena su 193 prekršaja, a od toga 118 se odnosi na prekoračenje brzine dok je u 7 slučajeva zabilježena vožnja pod utjecajem alkohola.

policija3_1_3a

Također zbog  nesavjesnog ili neopreznog kretanja pješaka u 12. mjesecu prošle godine zabilježeno je 20-tak prekršaja. Ovi prekršaji su od 9. mjeseca u stalnom porastu jer pješaci ne poštuju crveno svjetlo na semaforu te također prelaze cestu na neobilježenim i nepredviđenim mjestima za to. Zbog toga Policijska postaja Našice upućuje apel građanima da poštuju prometne propise a također moli sve vozače da obrate pozornost na pješake. Zbog ovog drastičnog povećanja prekršaja koje čine pješaci u zadnja tri mjeseca policija je ovih dana povećala nadzor sudionika u prometu.

Blagdansko raspoloženje još uvijek traje ali zbog  loših uvjeta na cesti mole se  svi da smanje brzinu i da NIKAKO ne sjedaju za volan pod utjecajem alkohola.

policija3_1_4

Pročitajte još