Našice – Opasna vožnja kroz Srdelovac – Vukojevce

Srdelovac_6_1_1a6.1.2011. Svi koji žive u Našicama ili okolici grada znaju za naselje “Srdelovac”.

Ono se nalazi u sklopu sela Vukojevci te većinu stanovništva čine Romi. Uspjeli smo dobiti neslužbenu brojku od 500 – tinjak osoba koje tu žive te da je od toga broja više od 6o% djece. Zbog većeg broja stanovništva problem koji nam je ovaj put predočen nije mali. Građani grada Našica uputili su nas u to mjesto sa spoznajom kako je veliki problem kada se prometuje tim potezom jer se ništa ne vidi. Danas smo se mogli uvjeriti u istinitost toga jer se na tome potezu nalazi oko 15 stupova javne rasvjete ali se na svakom drugom nalazi svjetiljka. Mještani “Srdelovca” su nam se tada požalili kako od tih 7 rasvijetnih tijela rade samo 2 ili 3 te da se rasvjeta nelogično gasi u 22 sata i pali u 5 ujutro.  Zna se i kako je to mjesto vrlo nepregledno i zbog činjenice da se nalazi na brdašcu.

Srdelovac_6_1_2anašice, nasice, vukovevci, srdelovac, romi, promet, opasno, svijetlo, grad, cesta, rasvjeta, crna kronika

Prošle godine se dogodio jedan smrtni slučaj kada je vozačica naletjela na dijete jer ga nije vidjela. Mještani napominju kako nije rijedak slučaj da ovuda vozila idu i preko 100 kilometara na sat.  Uz to što su svjetiljke neispravne problem predstavlja i to što samo jedna strana sela ima stazu dok je druga strana totalno odsječena te ljudi moraju pretrčavati tako opasnu i nepreglednu prometnicu. Mještani su nam ukazali i na problem mosta koji se nalazi na samom početku “Srdelovca” a tamo jako često uz aute hodaju i djeca koja nemaju drugi obilazni put. Koliko je to opasno možete vidjeti i na ovim slikama koje smo uspjeli dokumentirati.

Mještani zbog ovog lošeg stanja mole gradske vlasti da nešto učine po tom pitanju. Njihov prijedlog je da se barem stavi neki znak za usporenje prometa te da se poprave rasvjetna tijela. Također mještani misle da investicija povećanja broja rasvjetnih tijela nije velika jer stupovi postoje, instalacije postoje samo bi se trebalo postaviti još koji reflektor.

O tome koliko je opasno voziti se tim područjem ili još gore pretrčavati cestu može se svatko uvjeriti ukoliko posjeti to mjesto poslije 22 sata kada je ovdje mrkli mrak.

našice, nasice, vukovevci, srdelovac, romi, promet, opasno, svijetlo, grad, cesta, rasvjeta, crna kronika

Pročitajte još