Našice – Održano Međunarodno matematičko natjecanje

klokan18_1a18.3.2011. Jučer je u Osnovnoj Školi Dore Pejačević održano Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica” 2011. godinu. Moto ovog natjecanja je bio bez selekcije, eliminacije i finala. Ovo natjecanje je održano po peti puta u ovoj školi a djeca su se odazvala u velikom broju. Učenici su bili podijeljeni u nekoliko kategorija i to u kategoriju Leptirići (2. i 3. razred),  Ecolier (4. i 5. razred), Benjamin (6. i 7. razred), Cadet (8. razred). Koordinatorica natjecanja za predmetnu nastavu je bila učiteljica Branka Burazer , za razrednu nastavu  Ksenija Orešković.

Kako su nam rekli u školi djeca se uvijek rado odazovu ovom natjecanju u velikom broju pa je isto tako bilo i ove godine.

{gallery}Slike_tekstovi/24sata/2011/18/v{/gallery}

Ovo natjecanje je najveće školsko natjecanje na svijetu! Igra – natjecanje “Matematički klokan” se sastojalo se od 12 zadataka za skupinu “Leptirići”, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su bili raznovrsni i poredani od lakših prema težima.

Rješenja zadataka bit će objavljena 26. travnja 2011. godine na internet stranici HMD-a, a rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2011. godine na internet stranici HMD-a.

klokan18_7a

Pročitajte još