Nacionalna oznaka kvalitete za eTwinning projekt „Razvoj gospodarstva i zaštita okoliša – nekad i danas”

Stigla je još jedna potvrda kvalitete rada učenika i profesora Srednje škole Isidora Kršnjavog. eTwinning projekt „Razvoj gospodarstva i zaštita okoliša – nekad i danas” dobio je nacionalnu oznaku kvalitete.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEOstvarena međupredmetna suradnja

Projekt je proveden tijekom školske godine 2020./2021, a na njemu je radilo 20 učenika trećih razreda opće, prirodoslovno – matematičke gimnazije i ekonomske škole uz mentorstvo profesorice Marte Božić (Geografija), profesorice Danijele Puhanić (ekonomska grupa predmeta), profesorice Nikoline Pavlović (Vjeronauk) i profesorice savjetnice Marine Međurečan (Geografija i Povijest). Sukladno tome ostvarena je i uspješna međupredmetna suradnja, kao i suradnja s drugim školama. U projektu je sudjelovala i Gimnazija „Matija Mesić“ Slavonski Brod sa 16 učenika i 3 profesorice, što znači da je projekt ukupno okupio 36 učenika i 7 profesora.

Cilj projekta je bio predstaviti gospodarstvo lokalne zajednice, istraživanjem i prikupljanjem materijala o razvoju gospodarstva, predstaviti strukturu aktivnih gospodarskih subjekata na nacionalnoj, županijskoj i regionalnoj razini, povezati razvoj gospodarstva s novim izumima i tehnologijama, predstaviti primjere velikih gospodarskih subjekata, njihovo poslovanje i brigu za okoliš, istražiti i prezentirati tradicijske obrte kao element očuvanja zanimanja, istražiti uzroke, učinke i posljedice gospodarskog razvoja na okoliš, educirati mlade ljude kako biti odgovoran u zaštiti okoliša, racionalno gospodariti vodom, strujom, otpadom te razviti digitalne kompetencije, jezične kompetencije, društvenu, građansku, poduzetničku kompetenciju te kulturnu osviještenost i izražavanje.

Aktivnosti podržali i gospodarstvenici

Suradnici našičke škole, u području gospodarstva, bili su: NEXE d.d. Našice, Dilj d.o.o. Vinkovci Tvornica Slavonija IGM Našice, Našički vodovod d.o.o. Našice, Našički park d.o.o. Našice, Siniša Abičić vlasnik Obrta Tamburica iz Šaptinovaca, Užar Stjepan Đanić iz Podgorača te Vlado Bosak proizvođač drvenog ugljena iz Granica. Komunikacija je bila na hrvatskom jeziku na kojem su učenici, korištenjem raznih digitalnih alata, izradili svoje radove te ih predstavili na eTwinning platformi – Twinspace.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još

Učitavanje...