Našice – Održana skupština treće ligaša Naška ! Zadovoljstvo postignutim rezultatima u protekloj godini !

sk1a

Nogometni treće ligaš Našk, najstariji nogometni klub našičkog nogometnog središta i jedan od najstarijih klubova županije, održao je svoju redovitu izvještajnu skupštinu. U skladu sa statutom (zbog neprisutnosti četiri člana) za petnaest minuta odgođen je njezin početak. Nakon toga je predsjednik Oto Dudjak pozvao prisutne, što su oni i učinili, da minutom šutnje odaju počast preminulim članovima i igračima kluba.

 

Skupština je usvojila izvješća o radu kluba, svih ekipa, nadzornog odbora o pregledu materijalno-financijskog poslovanja i knjigovodstvenog servisa o prihodima i rashodima za proteklu godinu.

 

Predsjednik se osvrnuo na rad i rezultate drugog dijela sezone 2012/13 kao i prvog 2013/14 godine. Deveto, odnosno deseto mjesto seniorske ekipe je vrlo dobar rezultat. Mi, u odnosu na druge sredine, nismo smanjivali broj ekipa mlađih kategorija a maksimalne napore smo učinili u rekonstrukciji travnjaka (upitne kvalitete) kako bi ga doveli u što bolje stanje. U novu smo sezonu krenuli s novim trenerom (Vuicom) bez devet igrača koji su napustili klub. Seniorsku ekipuvećinom čine domaći igrači, uz njih su tri vanjska, veoma kvalitetna (Petrović, Barišić, Mijatović), na pozicijama koje su svakoj ekipi najvažnije. Klub je sanirao sva dugovanja a tekuće obveze uredno izvršava. Sve to postigli smo uz podršku grada, mjesnog odbora, tvrtki Zdenka, Belje, Valenčak d.o.o. i Osječko-Baranjske županije kojoj je preko športskih zajednica grada Našica i Osječko-baranjske županije prezentiran naš rad i postignuti rezultati. Naš je cilj opstanak u ovom rangu, odnosno onom u kojem će se eventualno naći najveći broj sadašnjih treće ligaša. Naravno poboljšanje u radu s mladima i kvalitetnija infrastruktura su uvjet za rad sedam selekcija koliko klub ima – zaključio je predsjednik.                        

S rezultatima i radom svih ekipa prisutne je upoznao tajnik kluba Karlo Kanis, istaknuo je da su ih  u protekloj godini vodili treneri Petar Radmanović, Arsen Ivančić, Karlo Kanis, Ivan Hečimović, Stjepan Mađarić u prvom a Mario Kubaček, Arsen Ivančić, Nikola Šulava, Karlo Kanis, Ivan Hečimović i Milan Vuica u drugom dijelu sezone.

Iz njihovih pisanih izvješća (mogu se dobiti na uvid) može se zaključiti kako je bilo dobrih rezultata ali i onih manje dobrih. Raduje što se broj ekipa nije smanjio te da okosnicu seniorskog sastava čine domaći igrači, s nekoliko kvalitetnih igrača gradova naše županije. U proljetnom dijelu očekujem još bolje rezultate – završio je tajnik.        

Što se tiče financijskog dijela Našk je u 2013. godini ostvario prihode od 680.935,60 kuna i imao rashode od 655.897,14  kuna. Materijalno-financijsko poslovanje pregledao je nadzorni odbor, utvrdio je kako je isto uredno vođeno po knjigovodstvenom servisu Jamuljak iz Našica. Ni na program rada s financijskim planom (536.010,00 kn prihodima i rashodima) za tekuću 2014. godinu nije bilo primjedbi, isti je jednoglasno usvojen.       

sk2aOd prisutnih gostiju Skupštini se prvi obratio gradonačelnik Krešimir Žagar. Istaknuo je kako je protekla godina bila veoma teška ali je grad, i u takvim vremenima, Našku pomogao koliko god je mogao.

To smo učinili ne samo prema Našku nego i prema ostalim sportskim udrugama kako u pitanje ne bi došao njihovo rad. Uspjeli smo riješiti ovrhu za teren i prijevoz, zaista smo pomogli koliko smo mogli. Znamo da će i ova godina biti teška, vjerujem da ćemo uz potporu mjesnog odbora, županije i športskih zajednica grada i županije iznaći mogućnosti da Našk ostane u trećoj ligi – poručio je gradonačelnik Žagar.      

  

sk3aSkupštini se obratio i predsjednik mjesnog odbora i zamjenik predsjednika GV-a  dr. Hrvoje Šimić.

Bilo mi je zadovoljstvo čuti rezultate rada i svih ekipa Naška. Drago mi je što smo mjesni odbor i grad pomogli, to ćemo i dalje činiti. Vjerujem da će klub, i u ovim teškim vremenima, i dalje uspješno djelovati. Svima želim puno uspjeha uz nadu za otvaranjem športske ambulante koja će, u mnogome, pomoći svim sportašima među kojima ih je najveći broj nogometaša – poručio je dr. Šimić.

 

sk4aI predsjednik Športske zajednice Josip Pavlus čestitao je na ostvarenim rezultatima.

Nadam se i vjerujem da će NK Našk, kao najstariji nogometni klub grada, jednoga dana imati gradski stadion u punom smislu te riječi. Neka to bude barem za proslavu njegove sto godišnjice. Stoga pozivam grad i sve njegove strukture da se sustavno, u jednom optimalnom vremenu, potrude i to naprave. Športska će zajednica, u okviru svojih mogućnosti, i dalje podržavati klub te mu davati svekoliku podršku u ostvarenju njegovih ciljeva. Svima želim dobro zdravlje i puno uspjeha, želim da sve selekcije imaju svog trenera i da im gradski stadion bude onakav kakav i treba biti – rekao je predsjednik Pavlus.                     

sk5aSkupštini se obratio i predsjednik Nogometnog središta Našice Ivica Valenčak.

Pozdravljam vas u ime središta i Županijskog nogometnog saveza. Čestitam na ostvarenim rezultatima, želim da s istima nastavite i u ovoj godini. Drago mi je što sam ja, i moja tvrtka, u tome pomogli – poručio je predsjednik NS-a.

sk6aPrije nego je predsjednik kluba Oto Dudjak zaključio rad skupštine prisutne je pozdravio bivši trener Stjepan Mađarić (vodio seniore u prethodnoj sezoni).

Godina, koliko sam proveo u Našku, dana je bila teška ali se velikim zalaganjem došlo do rezultata. Zahvaljujem se svima koji su pomogli da, po meni, to ostvarimo. Ovo je nagrada svima nama, od igrača, stručnog kadra, vodstva i uprave kluba, gradonačelnika, športske zajednice, „sedme sile“ i naših vjernih navijača. Vjerujem, i želim, da će klub i dalje ići tim putem, Našice kao grad to zaslužuje – rekao je Mađarić.     

{igallery id=9530|cid=66|pid=1|type=random|children=0|addlinks=0|tags=|limit=0}

Pročitajte još